Ultramaratonul Arctic – castigat a treia oara consecutiv de Tibi Useriu

Una dintre cele mai dure curse din lume, Ultramaratonul Arctic, a fost castigat pentru a treia oara consecutiv de catre Tibi Useriu.

Romanul a finalizat victorios cei 617 kilometri din acest an, cu 57 mai multi decat inanul precedent.

Useriu a trecut linia de sosire la mare distanta de urmatorul concurent si a devenit in acest mod, singurul om din lume care a castigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar.

Tiberiu Useriu a trecut linia de start tinand îin maini steagul Romaniei, care avea de data aceasta pe el si insemnele Centenarului Marii Uniri.

In plus, organizatorii l-au intampinat pe Tibi in acordurile Imnului National al Romaniei si l-au felicitat.

Editia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversara, cea de-a zecea, astfel ca organizatorii au decis sa modifice traseul si sa-l mareasca cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri).

Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcursi pe Ice Road, un fluviu ingheţtat. Chiar daca temperaturile au fost mai ridicate fata de anii trecuti, vantul si ninsoarea le-au pus adesea probleme concurentilor.

La startul cursei au fost inscrisi 23 de concurenti care intentionau sa parcurga intregul traseu, dar 16 dintre ei au abandonat pe parcurs. Printre acestia s-au numarat si ceilalti trei romani inscrisi in competitie: Levente Polgar, Florentina Iofcea si Avram Iancu.

Tibi Useriu s-a impus ca lider al cursei inca din prima zi, astfel ca la linia de sosire avea un avans de peste 80 kilometri fata de urmatorul clasat, irlandezul Paul Deasy.

In ultima saptamana, Tibi a comunicat prin telefon cu cei de la asociaţia Tasuleasa Social, condusa de fratele sau, Alin, care au publicat pe Facebook zilnic un raport de cursă, pentru a-i tine la curent pe sustinatorii lui Useriu cu evolutia acestuia.

De asemenea, acesti sustinatori au decis sa pregateasca atat lui Tibi, cat si celorlalti trei romani participanti, cate o surpriza la intoarcere, constand in tricouri inscriptionate cu chipurile fanilor si steaguri cu logoul competitiei 6633 Arctic Ultra.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.