Nicolas Sarkozy a fost retinut

740

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a fost retinut marti in legatura cu presupuse ilegalitati in ceea ce priveste finantarea campaniei sale prezidentiale din anul 2007, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

Sarkozy este la un sediu al politiei judiciare, in Nanterre, conform cotidianului Le Monde si site-ului de stiri Mediapart.

Le Monde informează ca fostul presedinte ar putea fi retinut pana la 48 de ore pentru audieri.

Sarkozy este vizat inca din aprilie 2013 de o ancheta cu privire la acuzatii referitoare la o finantare din Libia, din partea fostului dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale pentru scrutinul prezidential din 2007, in urma caruia a devenit presedinte.

Citeste si:  Trupa "Eagles of Death Metal" vrea să fie prima care concertează la redeschiderea sălii Bataclan

Audierea are loc la cateva saptamani dupa ce un fost apropiat al lui Nicolas Sarkozy, Alexandre Djouhri, a fost arestat la Londra in cadrul anchetei, acesta fiind ulterior eliberat pe cautiune, informeaza site-ul postului France 24.

In 2012, site-ul de stiri francez Mediapart a publicat un document semnat de un fost demnitar libian care afirma ca regimul lui Muammar Kadhafi a acceptat in 2006 sa finanteze cu mai multe de milioane de euro campania prezidentiala a lui Nicolas Sarkozy.

In noiembrie 2016, Ziad Takieddine, un om de afaceri franco-libian, a declarat ca a intermediat transferul a cinci milioane de euro din Libia catre Sarkozy si Claude Guéant, fostul sef de cabinet si director de campanie al presedintelui francez.

Citeste si:  Cea mai mare cupă de îngheţată

Sarkozy, care a fost presedinte al Frantei intre 2007 şi 2012, a negat in mod constant acuzatiile, pe care le-a catalogat drept „grotesti”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata