Cum să îți crești productivitatea dacă ai propriul business

512

Creșterea productivității reprezintă una dintre preocupările principalele ale unui antreprenor, deoarece orice proprietar de afacere își dorește să muncească inteligent și puține ore, pentru un câștig cât mai mare. Totuși, mulți antreprenori nu reușesc să aibă o productivitate atât de ridicată pe cât ar vrea, din cauza mai multor factori. Dacă și tu ești un antreprenor cu probleme legate de productivitate, care îți afectează în mod direct businessul, iată ce trebuie să faci astfel încât să depășești toate dificultățile și să îți maximizezi profiturile.

Apelează la profesioniști

În cazul în care îți dorești să faci o investiție importantă pentru businessul tău, cum ar fi un depozit, apelează doar la profesioniști, dacă nu vrei să arunci cu banii pe fereastră. Pentru achiziția terenului lucrează cu o agenție imobiliară, în vreme ce pentru realizarea proiectului și construcției colaborează cu o firmă specializată pe proiectarea de hale metalice. De asemenea, pentru ridicarea construcției alege o companie care poate să pună perfect în practică proiectul.

Ai grijă cât timp aloci pentru e-mail și rețelele sociale

Îți verifici foarte des e-mailul și pierzi mult timp pe rețelele sociale? Dacă da, iată două motive foarte serioase pentru care productivitatea ta are enorm de mult de suferit. E-mailul și rețelele de socializare nu sunt altceva decât niște instrumente de comunicare și tu ar trebui să le controlezi pe ele, nu invers. Prin urmare, stabilește-ți un mecanism prin care să le ții sub control. De exemplu, propune-ți să îți verifici, doar de două ori pe zi, poșta electronică și conturile făcute pe diverse rețele de socializare. Nu pierde mai mult de 20-30 de minute pentru fiecare etapă de verificare.

Citeste si:  Vor fi reduse 15% din posturile ministerului agriculturii şi din instituţiile subordonate

Deleagă cât mai mult

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac antreprenorii este că își doresc să dețină controlul tuturor activităților derulate în interiorul afacerii lor. Au impresia că ei sunt cei mai buni specialiști în marketing, resurse umane, contabilitate sau logistică. În realitate însă, lucrurile nu stau deloc așa. Un antreprenor deștept își angajează oameni foarte buni în zona lor de activitate și le deleagă lor cât mai multe dintre sarcinile de care ar trebui să se ocupe el. Ideal ar fi ca antreprenorul doar să supervizeze toate activitățile și, printr-un bun management, să facă mici ajustări, care să-i permită businessului să crească frumos.

Odihnește-te cât mai bine

Somnul este foarte important pentru starea ta generală de bine și, implicit, pentru productivitate. Așadar, încearcă să dormi 7-8 ore într-o noapte, și o să vezi cât de bine te simți! Dacă nu poți să dormi 7-8 legate, o soluție ar fi să tragi un pui de somn în timpul zilei.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/brainstorming-business-colleagues-2398562/ 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata