Enterprise Investors investește în Pan-Pek

Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord pentru cumpărarea unui pachet de 65% din Pan-Pek, unul dintre cele mai importanți producători de produse de panificație și retaileri din Croația.

  • EI se va asocia cu Ivan Parać, fondatorul și CEO-ul Pan-Pek, pentru a facilita creșterea dinamică a companiei;
  • Valoarea tranzacției nu a fost dezvaluită.

Pan-Pek a fost înființată în 1992. În prezent este unul dintre cele mai mari producători de produse de panificație congelate din regiunea Adriaticii și deservește retailerii moderni din Croația. Pan-Pek administrează o rețea proprie de brutării de cca. 50 de magazine în zona Zagrebului. În magazinele proprii compania oferă o gamă variată de pâine, baghete și sandwich-uri.

Citeste si:  Satu Mare: Primele operaţii endoscopice oculare din România

În ultimii ani, Pan-Pek a introdus linii de producție de ultima generație pentru cateva categorii de produse și continuă să investească în echipamente moderne. În unele categorii compania are o capacitate de producție fără egal în regiunea Adriaticii. Fabrica principală se află în Zagreb și o a doua fabrică este localizată în Dakovo, în estul Croației. În 2017 Pan-Pek a generat venituri de peste 32 milioane EUR. Compania are în prezent peste 700 de angajați.

Suntem convinși că piața de panificație din Croația se va dezvolta pe baza creșterii continue a retailului alimentar modern. Sub conducerea lui Ivan Parać, care este un antreprenor extrem de experimentat și de competent, Pan-Pek își va întări poziția de lider din regiunea Adriaticii,” a spus Michał Kędzia, partener la Enterprise Investors responsabil cu această investiție. “Credem că în următorii cinci ani vom extinde în mod semnificativ operațiunile de retail ale Pan-Pek,” a adăugat el.

Citeste si:  Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 16,7%, în primele 9 luni din 2009

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depășește 2,5 miliarde EUR. Aceste fonduri au investit 1,8 miliarde EUR în 140 de companii din diverse sectoare și au vândut 126 de companii realizând încasări brute de 3,6 miliarde EUR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata