EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Primăria Capitalei dorește construirea unei noi săli polivalente

0

Primăria Capitalei a încetat schimbarea Centrului Expoziţional Romexpo şi a adus la cunoștință faptul că se pregăteşte să construiască noua sală, cu o mărime de 15.000 de locuri, pe terenul de lângă Arena Naţională. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român le sugerează autorităţilor bucureştene să ia exemplul Clujului.Antrenoarea Nicoleta Grasu dorește ca primăria să găsească altă locație pentru proiect.

Un grup de scaune spălăcite, prinse pe fiare ruginite, un ţarc pentru discoboli, porţi de fotbal foarte vechi, gunoaie peste tot, privite de sus, de turnul de antrenament al paraşutiştilor. Aşa se expune locul pe care Sorin Oprescu, ca primar al Bucureştiului şi Victor Ponta, pe-atunci premier al ţării, declarau în decembrie 2013 că-l vor schimba într-o sală polivalentă ultramodernă. Guvernul era dispus să achite 50 de milioane de euro din cele 65 estimate pentru construcţie. Sala promisă urmează să primească Campionatul European de Gimnastică şi alte competiţii importante.

„Am promis că o facem, ca la sfârşitul anului 2015 să avem plăcerea să vă invităm să vedeţi că ne-am ţinut de cuvânt. Vă rog să fiţi convinşi că tratăm cu seriozitate lucrul ăsta ”, declara Sorin Oprescu, în 16 decembrie 2013.

„Guvernul va sprijini financiar, în mod direct, construcţia unei săli multifuncţionale de care Bucureştiul şi de care România are nevoie. Am predat terenul, studiul de fezabilitate, ştiu că au pornit procedurile”, preciza şi Victor Ponta în aceeaşi zi.

Seriozitatea s-a observat. În 2015, Capitala s-a făcut de râs: Federaţia Internaţională de Gimnastică i-a retras Bucureştiului dreptul de organizare a Campionatului European.

Mihai Covaliu, preşedintele COSR: „Am pierdut foarte multe. În 2014 Federaţia Română de Scrimă putea organiza un Campionat Mondial de Seniori. Era primul Campionat Mondial pe care-l puteam organiza, după 40 de ani”.

Timpul a trecut. Sorin Oprescu a plecat de la primărie. Victor Ponta a plecat şi el de la Palatul Victoria. Sala a rămas tot doar în schiţe. După ce a fost aleasă primar, Gabriela Firea a promis că va amenaja sala polivalentă la Romexpo.

„În această sală polivalentă vor putea să se amenajeze 15 mii de locuri. În plus, vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca şi infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european”, spunea Gabriela Firea, în 23 noiembrie 2016.

Potrivit ultimului anunţ, „noua sală polivalentă va fi edificată pe terenul situat lângă Arena Naţională, pe Bulevardul Basarabia, pe suprafaţa de 43.000 de metri pătraţi. Va avea două niveluri principale, pe şapte etaje, o arie construită de 17.000 de metri pătraţi şi aria construită desfăşurată de 60.000 de metri pătraţi. Complexul va dispune de o piscină olimpică şi o piscină competiţională pentru sărituri, ce poate găzdui o mie de spectatori”.

Mihai Covaliu, preşedintele COSR: „Exemplul Clujului îl preia, şi ar fi bine să-l preia acum, Bucureştiul, prin tot ceea ce înseamnă o sală polivalentă. Dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea oraşului. Dezvoltare din punct de vedere economic şi bineînţeles, din punct de vedere sportiv. Nu e târziu nici acum. Dar trebuie să ne hotărâm. Să fim foarte hotărâţi.”

Locul vizat de municipalitate îi lasă fără loc de antrenament pe atleţi.

Nicoleta Grasu, antrenor CS Dinamo: „O veste proastă pentru noi aruncătorii şi pentru noi atletismul în primul rând. Pentru că dacă ne ia şi terenul ăsta nu mai avem unde să aruncăm. Se găsesc locuri şi în altă parte unde se poate face polivalenta”.

Însa, va mai dura până când Bucureştiul va avea sala promisă. Municipalitatea Capitalei nu a arătat proiectul şi nici n-a anunţat preţul. Vechiul studiu de fezabilitate, plătit acum cinci ani de statul român, e de mult expirat.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.