Constanța, noua locație imobiliară pentru dezvoltatorii de locuințe

0

Constanţa, alături de Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu şi Braşov sunt pe lista celor mai mari pieţe rezidenţiale regionale din ultimii doi ani.

Constanţa este următoarea locație a dezvoltatorilor de locuinţe din România după ce oraşe precum Cluj-Na­poca şi Ti­mi­şoa­ra au tre­cut prin eta­pe de ex­pan­siune din punct de vedere al pieţei rezidenţiale.

„Constanţa, din­colo de poten­ţia­lul ridicat turis­tic şi investiţional reprezintă şi un centru economic im­por­tant, în special datorită activităţilor por­tuare“, declară Bogdan Voica, CEO al compa­niei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România.

Tendinţa pe care o subliniază con­sultanţii vine după ce în ultimii ani atenţia a fost pe Cluj-Napoca, Iaşi şi Ti­mi­şoara, unde dez­vol­tarea pieţei de birouri a atras şi ex­pansiunea celei de locuinţe. An­gaja­ţii care au venit în ora­şe pentru a lucra în cadrul com­pa­ni­ilor mari cu sedii în clă­diri de birouri mo­derne s-au orien­tat şi către achi­ziţia sau în­chirierea de lo­cu­inţe, adică o zo­nă de exploatat pen­tru dez­voltatorii imo­biliari.

Constanţa se în­scrie așadar în lista ce­lor mai mari pieţe rezi­denţiale regio­nale din ulti­mii doi ani, alături de oraşe precum Cluj-Napoca, Ti­mişoara, Iaşi, Sibiu şi Braşov. Dacă primele trei oraşe s-au dez­voltat mai ales ca urmare a statu­tului de centre universitare, Constanţa mizează pe po­tenţialul turistic. În Constanţa există totuşi un centru educaţional important, Univer­sitatea Ovidius.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.