Muncitorii s-au dat deoparte, după ce Șova a plecat

437

Ministerul Transporturilor învinovățește o mobilizare destul de slabă a constructorilor lotului 3 din autostrada Lugoj Deva. După ce ministrul Lucian Șova a plecat de pe șantierul autostrăzii, firma și-a retras muncitorii.

Chiar dacă zicea la instalarea sa că timpul unui ministru este prea prețios pentru a fi risipit în vizite de lucru pe autostrăzi, ministrul Transporturilor, Lucian Șova a început să aibă o prezență puternică pe șantierele lucrărilor de infrastructură.

Lucian Șova a inspectat marți șantierele autostrăzii Lugoj-Deva, alături de reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), ai Poliției Rutiere și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), precum și cu prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.

Citeste si:  Elena Udrea va fi prezentă la Vâlcea pentru a semna finanţarea pentru trei proiecte de infrastructură în municipiu

„Pe lotul 3 al autostrăzii (21 km) specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul Lucian Șova a plecat de pe șantier”, susține Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă.

Stadiul fizic și financiar al acestui tronson este de 82%. Pe lotul 3 au apărut o serie de probleme din cauza lucrărilor neconforme și a mobilizării slabe a antreprenorului cu care reprezentanți ai MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții pentru remediere. Asocierea a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro.

Citeste si:  Rovana Plumb: Alocaţia rămâne la 42 de lei; vrem ca din 2015 să venim cu un ajutor suplimentar pentru copiii săraci
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata