Românii sunt datori cu 80% din salariu

Românii din mediul urban cheltuie lunar circa 80% din salariu pe mâncare, datorii, cât și pe întreținere, conform unui studiu online făcut în luna aprilie, relatează cei de la Ziare.com.

Conform datelor citate, românii dau lunar bani pe mâncare (753 lei), locuință (680 lei), pentru și pentru creșterea copilului (398 lei). Mai mult, cei care au credite sau datorii acordă în fiecare lună circa 734 lei în acest sens.

La acestea se adaugă și alte cheltuieli: îmbrăcăminte/încălțăminte, dar și îngrijire personală (285 lei), economii/asigurări facultative (239 lei), transport personal/public (203 lei), investiții (161 lei), relaxare și dezvoltare personală (158 lei), animale de companie (112 lei), cât și donatii/caritate (44 lei).

Aceste date au fost preluate online prin intermediul Panelului ResearchRomania.ro și sunt reprezentative la nivel urban. Rezultatele acestui studiu au un grad de eroare de +/- 4,38%.

Cu toate acestea, în celelalte state europene, oamenii nu alocă pentru cheltuielile cu alimentele mai mult de 15% din venituri, conform unui studiu făcut de către cei de la iSense Solutions.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.