5 Tehnici prin care să devii mai creativă

255

Creativitatea este una din abilitățile cheie în noul deceniu. Dacă multe job-uri și activități casnice încep să fie preluate de roboți, unele abilități specific umane, precum creativitatea, devin și mai apreciate în ziua de azi. Fie că vrei mai mult succes în carieră, sau vrei să ai relații mai bune, inteligență emoțională și creativitatea te vor ajută.  

Totuși, cum să îți antrenezi creierul pentru a deveni mai creativă, cum să ai idei bune și folositoare pentru ține și pentru cei din jur? Vezi aceste 5 metode testate:  

1.Stai pe langa oameni creativi.  Suntem  media a cinci dintre cei mai apropiați oameni din jurul nostru. Să ai în preajmă oameni creativi este cea mai rapidă cale către menținerea și dezvoltarea creativității. Expune-te la experiențe noi alături de oameni noi. Fă-ți prieteni isteți și stai pe lângă cei mai creativi colegi de la muncă. Mergi la spectacole, la  evenimente de dezvoltare personală, la teatru sau la cursuri de pictură.

  1. Fă o singură  activitate o dată
Citeste si:  ÎN FIRE Expoziție de vestimentație Victoria Zidaru 23 mai – 11 iunie 2017, Sala Acvariu Muzeul Național al Țăranului Român

De câte ori ți se întâmplă să faci mai multe activități în același timp? Știi că este obositor pentru creier și lipsit de eficientă? Inițial poate să pâră în regulă pentru că faci mai multe lucruri dar vei vedea că nu le vei face la fel de bine cum ar fi dacă le-ai face separat. Te invităm să lași telefonul în altă cameră, să dai sign ouț de pe facebook, twitter, să închizi televizorul sau orice altă sursă care să te distragă și să te concentrezi.  Fii atentă ce se întâmplă după ce faci aceste schimbări.

  1. Dormi suficient si relaxează-te
Citeste si:  Scala din Milano, care a înregistrat pierderi de 23 de milioane de euro, speră să-şi reia activitatea în septembrie

Nu poți avea randament la muncă și nici idei creative dacă dormi doar 5-6 ore pe noapte. La un moment dat vei obosi atât psihic cât și fizic. Ideile bună ne vin atunci când suntem relaxați și odihniți, așa că nu ignoră importantă somnului și a timpului liber. Relaxează-te făcând ceea ce îți place, mergi în destinații de vacanță noi, fă yoga sau aleargă. Orice activitate recreative te face mai ….creativă!

  1. Invață lucruri noi

Învățatul de lucruri noi determină creierul să se adapteze dar și să se dezvolte. Pune-l la treabă și vei avea rezultate și în alte domenii. Orice informație nouă primită este în favoarea ta și chiar dacă nu ai azi nevoie de ea vei observă că peste o perioadă îți va fi de folos într-un fel sau altul. Acum există cursuri pentru femei la prețuri foarte accesibile, le poți face și online, la tine acasă. Nu ai nici o scuză să nu înveți lucruri noi.

  1. Ai incredere în tine și fii optimistă
Citeste si:  Bugetul alocat sărbătorilor de iarnă este de 1.717 lei

Un creier supus la gânduri negative nu o să ofere aceleași rezultate oricât ne-am dori. Fii optimistă , ai încredere în ține și asumă-ți riscurile unor idei noi și creative. Cu cât ai mai multă încredere în intuiția ta, cu atât mai creativă vei deveni.  

Un articol de Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personală

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata