Marele producător de aluminiu din ţară a fost scos la vânzare

Un mare producător de aluminiu din ţară este de vânzare.

Alro a făcut cunoscut luni faptul că acţionarii săi, Vimetco NV şi Conef SA, vor să lanseze o ofertă publică de vânzare pentru acţiunile companiei, fără a spune câte acţiuni vor fi scoase la vânzare.

„Alro S.A. anunță astăzi că acționarul său majoritar, Vimetco N.V. și Conef S.A. dorește să lanseze o ofertă publică de vânzare pentru acțiunile Companiei „, se arată într-un comunicat al producătorului de aluminiu, predat Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acționarii Vânzători vor să ofere acțiuni Alro către investitorii instituționali și investitorii de retail din România, și investitorilor eligibili din afara României, se exprimă în comunicat.

Citeste si:  Catedrala Episcopală din Galaţi

Compania, alături de filialele sale, reprezintă unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa după capacitatea de producţie, cu operaţiuni în toate segmentele semnificative ale producţiei de aluminiu.

Grupul este alcătuit din divizii upstream şi downstream, de la activităţi care includ exploatarea şi rafinarea materiilor prime, până la producţia şi vânzarea de produse din aluminiu primar şi procesat (care cuprind produse laminate plate şi produse extrudate).

Vânzările şi EBITDA  ale Grupului, în 2017, au fost de 2,7 miliarde lei (circa 679 milioane dolari) şi respectiv 566 milioane lei (circa 140 milioane dolari).

Citeste si:  Bulgaria intenţionează să construiască un canal Dunăre-Marea Neagra

„Aceasta este o veste foarte bună pentru Alro. Alro a devenit un jucător cheie pe piaţa globală a aluminiului, cu un istoric puternic, cu scală şi prezenţă internaţională. Avem o echipă puternică de management, care lucrează împreună de mulţi ani, cu o strategie clară de a continua să crească prezenţa Alro în rândul clienţilor importanţi din întreaga Uniune Europeana şi dincolo de aceasta, şi cu o experienţă dovedită de creştere a Companiei şi de a obţine performanţe financiare”, a susținut Marian Năstase, preşedintele Alro.

„Modelul nostru integrat pe verticală, care presupune să avem control asupra fiecărei etape a producţiei noastre, este un atu puternic al Alro. Am implementat activ o strategie pentru a creşte accesul nostru la industrii sofisticate, care solicită aluminiu procesat care să respecte standarde tehnice foarte specializate. Suntem mândri că producători precum Airbus apeleaza la Alro pentru produse din aluminiu care sunt de cea mai înaltă calitate”, precizează Gheorghe Dobra, director general al Alro.

Citeste si:  România va închide cele 22 de gropi de gunoi neconforme până la 16 iulie 2010

Unităţile de producţie şi de prelucrare a aluminiului care aparţin grupului sunt situate în Slatina, România. Acestea au produs circa 282.000 de tone de aluminiu primar în 2017 din care circa 56% a fost utilizat intern, în producţia de produse din aluminiu procesat care, în acelaşi an, s-a ridicat la circa 109.000 de tone.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata