EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Ce întrebări să-ți pui înainte să apelezi pentru prima oară la serviciile unei companii de leasing operațional

Ești antreprenor și iei serios în considerare să apelezi la serviciile unei companii de leasing operațional? Crezi că leasingul operațional reprezintă cea mai bună variantă firma ta, în condițiile în care ai nevoie de o flotă de mașini? Înainte să iei o decizie dacă să apelezi sau nu la serviciile unei companii de leasing operațional ar fi bine să-ți răspunzi, sincer, la câteva întrebări.

Leasing operațional, leasing financiar, credit sau cash?

Există patru variante prin care poți să-ți asiguri o flotă de mașini pentru afacerea ta: să semnezi un contract de leasing operațional, să închei un acord de leasing financiar, să contractezi un credit sau să plătești cu cash. Primele trei variante enumerate anterior au marele avantaj că nu trebuie să scoți o sumă foarte mare de bani ca să beneficiezi de o flotă de mașini pentru businessul tău. Dacă vei opta pentru oricare dintre cele trei variante vei avea de plătit doar niște rate lunare. În situația în care vei alege a patra variantă, vei face un efort financiar consistent încă de la început, însă nu vei avea de achitat rate lunare.

Dacă vrei ca mașinile să-ți rămână în firmă, atunci alege una dintre variantele următoare: leasing financiar, credit sau plata cu cash. În schimb, dacă tu și angajații tăi aveți nevoie doar să folosiți niște vehicule, cel mai bine ar fi să închei un contract de leasing operațional. Un astfel de contract îți permite să folosești o flotă modernă de mașini, la niște costuri foarte bune. De asemenea, un acord încheiat cu o companie de leasing operațional te va scăpa de grijile gestionării flotei auto.

Cât îți permiți să plătești?

În cazul în care te-ai hotărât să mergi pe varianta unei colaborări cu o companie de leasing operațional, gândește-te cât îți permiți să plătești. Rata lunară plătită companiei de leasing operațional nu ar trebui să afecteze afacerea ta, în ceea ce privește stabilitatea bugetului de venituri și cheltuieli.  Cu cât vei utiliza mai multe vehicule și mai multe servicii puse la dispoziție de compania de leasing operațional, cu atât vei plăti o rată lunară mai mare. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre costurile unui contract de leasing operațional, scrie pe Google „leasing operațional de la Arval”.

Ce furnizor să alegi

Înainte să alegi o companie de leasing operațional cu care să lucrezi, este obligatoriu să te documentezi cât mai bine.  Pentru o documentare temeinică, îți recomandăm să le ceri recomandări oamenilor din rețeaua ta de cunoștințe și, de asemenea, să te folosești de informațiile pe care le găsești cu ajutorul motorului de căutare Google.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata