EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,41 RON
(+0.1%)
GBP
5,40 RON
(+0.77%)
CHF
4,54 RON
(+0.55%)
BGN
2,48 RON
(-0.32%)
BYN
1,84 RON
(-0.04%)
CAD
3,19 RON
(-0.07%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,90 RON
(+1.04%)
JPY
0,04 RON
(+0.24%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.54%)

Organizarea eficienta a biroului

Unul dintre cele mai bune sfaturi de gestionare a timpului este de a lucra de la un birou curat, si intr-un spatiu de lucru organizat. Incercati sa aveti un singur element in fata dvs. ori de cate ori este posibil.

Multi oameni cred ca lucreaza mai eficient intr-un mediu de lucru murdar, cu un birou aglomerat. Cu toate acestea, fiecare studiu realizat cu acesti oameni arata ca, atunci cand sunt fortati sa-si curete mediul de lucru pentru a avea o singura sarcina in fata lor, productivitatea lor se dubleaza.

Cum sa va organizati biroul cu spatii de depozitare adecvate

Asigurati-va ca materialele de birou sunt pe deplin stocate dar la indemana. Veti descoperi ca nimic nu este mai distructiv pentru eficienta, decat inceperea programului de munca si apoi intreruperea unei sarcini din cauza lipsei de pregatire sau de aprovizionare corespunzatoare. Dotati-va biroul cu spatii de depozitare – bibliorafturi, mape, dosare, dar si tavi pentru organizare. Folositi suporturi speciale pentru pixuri si creioane.

Din punct de vedere psihologic, un birou aglomerat ofera feedback vizual subconstient care va intareste perceptia ca sunteti dezorganizat. Aceasta conduce la distragerea continua, pe masura ce ochii si atentia dvs. se indreapta de la un element la altul. Aranjarea hartiilor si a documentelor pe categorii si culori in folii de plastic si mape, va va ajuta sa obtineti o claritate care este esentiala pentru a atinge capacitatea maxima de concentare.

Achizitionarea produselor speciale pentru birou

Pentru a economisi timp si bani incercati sa cumparati tot ce va trebuie pentru organizarea biroului, din magazinele online. Un site dedicat articolelor de birou este Arhi Design, unde veti gasi produsele necesare pentru depozitarea eficienta a dosarelor si a obiectelor. Nu uitati sa cumparati o agenda in care sa va notati tot ce aveti de facut, si lasati-o la indemana.

Evitati deplasarea

Puneti obiectele pe care le accesati frecvent, cum ar fi telefonul, instrumentele de scris si agenda pe partea dominanta, astfel incat sa nu va intindeti constant peste birou. In timp ce va uitati la aceste articole, ganditi-va la ceea ce utilizati in fiecare zi. Consumabilele de birou pe care le utilizati in fiecare zi pot ramane pe partea de sus a biroului dvs., dar cele pe care nu le folositi ar trebui sa mearga intr-un sertar. Asigurati-va ca aveti in fata tot ceea ce este necesar cand incepeti sa lucrati. Deplasarea de la birou pentru a lua o agrafa sau capse suplimentare va pot rupe concentrarea, ceea ce va va face sa petreceti mai mult timp reorientandu-va atunci cand va asezati iar la birou.

Organizarea sertarelor de birou

Cand va uitati in sertarele biroului, trebuie sa existe o organizare clara a fiecarui compartiment si a continutului sau. Pastrati consumabilele de birou intr-un singur sertar pentru un acces facil, si pastrati articolele personale intr-un sertar separat. Poate fi o idee buna sa investiti intr-un organizator de sertar pentru elemente mici, cum ar fi agrafe, capse, etc.

Pastrati biroul curat

Odata ce ati petrecut timpul pentru a dezvolta un sistem de organizare mai bun pentru biroul dvs., ultimul lucru pe care doriti sa-l faceti este sa-l scapati de sub control. Curatarea biroului cand a devenit din nou dezorganizat ar putea dura cateva ore, insa daca va alocati ceva timp in fiecare zi sau saptamana pentru a pastra ordinea, a reduce aglomerarea si a pune documentele in suporturi, va poate scapa de stres. Inainte de a pleca acasa dupa o zi de munca, aruncati o privire la biroul dvs., si ganditi-va cum va veti simti a doua zi cand va veti aseza la un birou curat si bine organizat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata