TAROM vinde cele mai mari avioane către Armenia Airways

Cu o vechime de peste 20 de ani, aeronavele „Transilvania” și „Moldova” ale Tarom au fost vândute liniilor aeriene armene, Armenia Airways, companie privată înființată acum aproximativ 3 ani.

Tarom a putut să vândă cele două avioane Airbus A310 pe care le-a tras pe linie moartă în urmă cu doi ani, conform aviatiamagazin.com. Un anunț oficial  al companiei lipsește însă. Presa de specialitate estimează că prețul de vânzare a fost cuprins între 5 și 10 milioane de euro.

Prima dintre aeronave, respectiv “Transilvania”, fost YR-LCA, a părăsit miercurea trecută platforma din fața hangarului tehnic al Tarom de pe Aeroportul Otopeni.

Al doilea Airbus A310, YR-LCB, numită ”Moldova” ar trebui să intre la verificări și apoi să urmeze aceeași rută.

Cele două aeronave au o capacitate de 240 de locuri, două culoare, cu peste 50 de locuri față de ultimele achiziții Tarom, aeronavele Boeing 737-800 NG.

Transilvania și Moldova fac parte dintr-o serie de trei aeronave achiziționate în anii 90. O a treia aeronavă, Muntenia, codificată YR-LCC s-a prăbuțit în 1995 la Balotești, Ilfov la puțin timp de la decloraea spre Bruxelles.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.