Qingdao, regiunea model a Chinei, interesată într-o cooperare de lungă durată cu România

În cadrul evenimentului ”Stimularea cooperării economice cu regiunea Qingdao/China”, organizat de centrul USH Pro Business, în data de 25 iunie 2018 la București, înalte oficialități chineze au scos în evidență interesul deosebit al regiunii Qingdao de a dezvolta relații de cooperare cu România.

Chu Lianyu, înalt demnitar în Consiliul Chinez pentru Promovarea Comerțului Internațional, consideră că potențialul afacerilor și a cooperării cu România este practic puțin valorificat.

Regiunea Qingdao excelează în logistică, transporturi, tehnologie, construcții navale și IT&C.

De asemenea, portul Qingdao este al 7-lea port din lume pentru totalul de marfă și o locație cheie pentru comerțul cu România. În domeniul protecției mediului, îngrijirii sănătății, turism, producție alimentară, Qingdao este un model la nivelul Chinei dar și internațional, fiind locul în care China vrea să demonstreze că atinge standardele înalte de sănătate și protecția mediului.

Citeste si:  Au realizat un ''Sandviş Pământ'', la 20.000 km distanţă unul de altul

      ”În calitatea sa de centru de reflecție (Think Tanks Network) pe relațiile cu China, USH Pro Business a adus împreună cu partenerii săi un număr important de exportatori interesați în pătrunderea pe piața regională a provinciei Shandong, al cărui centru economic se află la Qingdao”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business.

În cadrul  seminarului  au fost prezentate oferte de export din domeniile logistică; transport; industria alimentară, inclusiv produse ecologice; bioeconomie și protecția mediului.

Având în vedere calitatea contactelor stabilite, centrul USH Pro Business va organiza în luna septembrie, împreună cu înalții oficiali ai provinciei Qingdao, o misiune economică în China, pentru participarea la ”The 13th EU-China Business and Technology Cooperation Fair”, un eveniment important pentru dezvoltarea relațiilor majorității statelor membre ale UE cu China, acesta reprezentând cea mai mare platformă pentru cooperare în domeniul investițiilor, comerțului și tehnologiei dintre Uniunea Europeană și China.

Citeste si:  Băsescu, despre Tăriceanu: A trăit într-o casă care a fost domiciliul conspirativ
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata