Industria, mărire încetinită în mai

Industria, sector care semnifică circa un sfert din economia românească, a înregistrat în mai o creştere a producţiei cu 1,2%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm încetinit faţă de cel din luna aprilie.

În aprilie, producţia industrială a crescut, ca serie brută, cu 3,6%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS), conform News.ro.

În mai, faţă de luna corespunzătoare din anul trecut, producţia industrială (serie brută) s-a măit cu 1,2%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+2%).

Citeste si:  Treisprezece proiecte de lege şi iniţiative legislative, adoptate tacit de Senat

Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 3,5%, cât și cu 2,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,6%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+3,6%).

Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au fost mai mici cu 3,5%, respectiv cu 1,5%, serie ajustată.

În primele cinci luni, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4%, ca urmare a creşterilor industriei prelucrătoare (+5,1%) şi industriei extractive (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,7%.

Citeste si:  INS: Numărul naşterilor este în creştere, iar cel al deceselor în scădere, în iunie 2011

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 8,2%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close