Cercetarea japoneza dedicată economiei muncii

Astăzi 17 august 2018, la sediul USH Pro Business ne-a vizitat pentru o comunicare științifică profesorul Shingo Takahashi de la Universitatea Hiroshima, domnia sa fiind specializat în domeniul economiei muncii și a economiei personalului care lucrează în mediul de business.

Tema expunerii sale vizează un domeniu de cercetare de nișă legat de evaluarea subiectivă a performanțelor. Cercetarea profesorului Takahashi este bazată pe date statistice din industria auto din Japonia, concentrându-se pe decalaje de evaluare negativă și modul în care aceste decalaje afectează performanțele în vânzări. Cercetarea este întocmită împreună cu alți coautori  din Japonia și poate avea aplicabilitate și în industriile din România în care activitatea agenților de vânzare este evaluată de supraveghetori, ca o funcție manageriala distinctă a organizației.

Citeste si:  Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision

Dezbaterile care au urmat expunerii, la care au participat profesori, studenți și mediul de afaceri, au evidențiat faptul că cercetarea a fost extrem de bine recepționată fiind identificate posibile aplicări ale acestei metode de cercetare în industrii din România cum ar fi industria auto, firme de arhitectura, real estate, ș.a.

Centrul USH Pro Business va dezvolta legături de colaborare atât cu Universitatea din Hiroshima cât și alte universități pentru dezvoltarea unor astfel de cercetări în colective comune. Este vizat atât domeniul economiei muncii, management, comerț internațional cât și ecosisteme de inovare.

Citeste si:  Mierea de mană, un produs rar, dar extrem de sănătos, care se obţine cu eforturi mari
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata