Studiu: Peste 50% dintre romani fac cumparaturi in timpul serviciului

Peste 5 milioane de romani fac cumparaturi online. In special sunt achizitionate gadget-uri sau haine. Majoritatea timpului petrecut de romani pe site-urile de profil este in timpul zilei, in special de la munca. Timpul alocat cautarii celor mai bune produse online este de peste 1,5 ore.

Asadar, 6 din 10 romani recunosc ca fac cumparaturi chiar si in timpul programului minim o data pe luna. Peste 50% isi atribuie minim 20-30 de minute pentru a gasi produsele preferate la cel mai bun pret. 7% dintre utilizatorii online au pauze mai dese pentru cumparaturi in timp ce 2% stau pe net zilnic sa isi achizitioneze diverse lucruri.

Cele mai multe cumparaturi in timpul programului se petrec intre orele 15:00-18:00. 19% dintre respondenti au spus ca prefera sa faca cumparaturi spre dimineata intre 9:00-11:00. Cel mai utilizat gadget pentru cumparaturi este telefonul mobil. In prezent peste 50% dintre cumparatori folosesc telefonul in timp ce 32% prefera calculatorul de serviciu.

Hainele ocupa prima pozitie in topul cumparaturilor (39.8%), urmate de produse IT&C )(28%) si cadouri (24%). Angajatii recunosc ca le place sa petreaca timpul pe acest gen de siteuri chiar daca nu vor sa cumpere ceva in mod special. In medie 1 din 5 angajati prefera sa isi petreaca timpul pe mobil punandu-se la curent cu ce mai este la moda pe marketplace-uri.

Bestjobs a realizat aceste statistici folosind un esantion de 1302 utilizatori, la nivel urban.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.