Cum iti protejezi masina de raufacatori?

7

În momentul în care te gândeşti la siguranţa ta, a casei şi a familiei, trebuie să te gândeşti şi la siguranţa maşinii tale. Furturile de sau din mașini sunt o infracțiune cât se poate de comună, însă cele mai multe au loc dintr-un singur motiv: neglijența proprietarului. Chiar dacă nu ți s-a întâmplat vreodată, un singur moment de neatenție poate fi suficient pentru ca un hoț profesionist să acționeze.

În ciuda  acestei veşti, vrem să te ajutăm să iei măsurile necesare pentru protecţia maşinii tale, aşa că am întocmit un ghid pe care dacă îl aplici, vei simţi diferenţa în liniştea psihică.

  1. Alarma – bineînţeles, alarma este prima metodă de protecţie pe care ţi-o vom recomanda. Alarmele pentru maşini sunt eficiente şi cunoscute drept “sunetul ăla enervant ce se aude din stradă în fiecare noapte”- asta pentru că hoţii intră în acţiune, iar maşina vecinului tău este bine protejată dacă alarma încă se aude.
  1. Cameră auto o altă variantă a alarmei auto, doar că putin mai performantă. Această cameră auto poate avea senzori de mişcare şi prin urmare, se declanşează înregistrarea în momentul când a fost detectata miscarea – în felul acesta ştii exact ce şi cum s-a întâmplat. Într-adevăr, aceste camere nu pot împiedica un jaf, dar îţi pot indica exact hoţul. De asemenea, alte modele de camere mai performante oferă şi urmărire prin GPS – prin urmare îţi poţi găsi maşina uşor şi sigur în cazul unui furt complet.
Citeste si:  Când și cum se curăță injectoarele?
  1. Cameră supraveghere video în cazul în care îţi parchezi maşina în faţa casei sau pe aleea ei, o camera de supraveghere video instalată în aşa fel încât raza ei sa cuprindă maşina parcată, este ideală. La fel, această soluţie nu poate împiedica un hoţ din cursul unui furt, dar te poate ajuta să găseşti vinovatul ulterior.
  1. În alt caz în care ai garaj şi acolo laşi maşina peste noapte, ia în considerare un motor de automatizare a uşii garajului. Aceste motoare nu oferă doar confort, ci şi siguranţă. O uşă automatizată nu poate fi deschisă cu aceeaşi uşurinţă cu care deschizi una normală- fiind actionata electric.
  2. Comutator secret antifurt O variantă ceva mai complicat de instalat, însă extrem de eficientă, este comutatorul antifurt. Așa cum îi spune numele, acest comutator este „secret”, ceea ce înseamnă că trucul constă în ascunderea sa undeva în mașină astfel încât să fie greu de găsit pentru hoți. Poți folosi comutatorul pentru a bloca bateria, contactul sau părți ale motorului electric, acestea nemaiputând fi deblocate fără apăsarea butoanelor secrete. Am folosit pluralul, deoarece cu cât sunt mai multe comutatoare instalate, cu atât hoții vor fi mai derutați și vor abandona ma rapid planul.
  3. Baston antifurt pentru blocarea volanului- Chiar dacă abia poate fi numit un gadget, acest vechi baston încă este folosit destul de des și în zilele noastre. Nu este cea mai sigură metodă din lume, iar mulți spărgători iscusiți vor găsi moduri în care să poată desprinde sau tăia bastonul. Spărgătorii iscusiți sunt însă puțini la număr, iar pentru majoritatea hoților mai puțin dibaci, prezența antifurtului pe volan reprezintă un semn că nu ar trebui să-și bată capul.
Citeste si:  Rezultate EuroMillions și numere câștigătoare
  1. Nu lăsa nimic la vedere! Unele persoane lasă peste noapte în maşină geanta de laptop, telefoane, portofele si alte lucruri de valoare de ar putea să atragă un hoţ. Asigură-te că după ce parchezi maşina, nu laşi niciun lucru de valoare la vedere. Fie că este vorba de nişte acte (cu datele tale personale) sau o geantă, toate astea pot fi apetisante pentru un hoţ.
  1. Ia în considerare o parcare cu taxă- parcarile normale de la bloc sau de pe stradă sunt şi ele ok, dar nu poţi fi niciodată prea sigur; cele mai multe spargeri de maşini au loc pe străduţe întunecate şi nesupravegheate. Parcările cu taxă presupun supraveghere video şi pază – acum înţelegi de ce ţi le recomandăm.
Citeste si:  ANSAR acuză Registrul Auto Român că blochează activitatea service-urilor de tahografe printr-un nou Regulament

 

  1. Nu lăsa maşina cu motorul pornit nici pentru câteva minute! Multe jafuri au loc în momentul când tu cobori din maşina pentru câteva minute. Alte tipuri de jafuri se întâmplă în grup: o persoană îţi distrage atenţia în timp ce alta fură din maşina. Alteori, fură maşina cu totul – depinde dacă laşi motorul pornit sau nu.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata