Burse majorate pentru olimpicii internationali

Burse intre 5-10.000 de lei pentru elevii cu rezultate bune la invatatura! Aceasta este decizia luata de municipalitatea suceveana care sustine ca ii va recompensa asa cum se cuvine pe cei mai buni dintre olimpicii internationali care obtin premii.

Cu ocazia desfasurarii celei de-a doua sedinte va fi aprobat si acest proiect in urma caruia se va stabili un regulament. In acest fel, olimpicii internationali care vor obtine primul loc vor fi recompensati cu 10.000 de lei , cei care obtin locul doi vor fi recompensati cu cate 7.000 de lei iar cei de pe locul trei vor primi suma de 5.000 de lei.

Avem si cateva exemple de urmat de la elevul David Turtureanu care a reusit sa castige atat premiul intai cat si premiul al doilea pentru clasarea la Olimpiada Internationala de Astrofizica si Astronomie. Aceeasi suma fiind castigata de catre Paul Rebenciuc, olimpicul de la Colegiul National „Stefan cel Mare”.

Recompensati, in acest fel vor fi si elevii si profesorii din judet care vor obtine din partea consiliului judetean Suceva premii in bani intre 200 si 10.000 de lei pe baza performantelor la olimpiadele scolare.

Dupa cum a sustinut si presedintele CJ, Suceava, Gheorghe Flutur, acest demers are ca scop recunoasterea si sustinerea performantei scolare din invatamantul preuniversitar din judetul Suceava.

Totodata, stimulentele vor fi acordate elevilor in functie de distinctia obtinuta, iar in functie de nivelul competitiei la care au participat, profesorii vor primi sume intre 300-3.000 de lei pentru distinctia pe care au obtinut-o in acest concurs.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.