EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,24 RON
(+0.03%)
GBP
5,33 RON
(+0.16%)
CHF
4,49 RON
(+0.25%)
BGN
2,47 RON
(+0.26%)
BYN
1,77 RON
(-0.59%)
CAD
3,13 RON
(-0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,97 RON
(+0.38%)
JPY
0,04 RON
(+0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.11%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Cristian Roșu, ASF: “Riscul de intrare a României în infringement, din cauza legislației RCA, este aproape exclus”

Asigurătorii sancționați de Consiliul Concurenței au rate de solvabilitate peste valorile minime necesare atât înainte de amendă, cât și după achitarea acesteia, stabilitatea pieței asigurărilor nefiind periclitată în vreun fel, potrivit vicepreședintelui ASF

Riscul de intrare a României în infringement, din cauza legislației RCA, este aproape exclus, ne-a spus Cristtian Roșu, noul vicepreședinte pentru asigurări al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), într-un interviu în exclusivitate referitor la obiectivele și oportunitățile în piața asigurărilor în acest an.

Domnia sa ne-a declarat: “Din discuțiile pe care le-am avut cu Comisia Europeană, au rezultat abordări comune ale problemelor semnalate, sunt în continuare în discuție câteva reformulări ale 2-3 articole de lege, urmând ca în cursul lunii februarie să fie transmise Ministerului Finanțelor propunerile finale de modificare legislativă, pe baza cărora se va demara procedura de revizuire solicitată”.

În vară, Comisia Europeană a anunțat că România a primit pe 19 iulie, o scrisoare de punere în întârziere (n.a. primul pas al procedurii de infringement) cu privire la normele sale naționale referitoare la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). 

Cristian Roșu ne-a mai spus că obiectivele sale personale, dar și ale Autorității de Supraveghere Financiară, se vor devzolta pe două paliere: asigurările obligatorii și asigurările facultative.

În opinia sa, asigurările de sănătate reprezintă un principal element de dezvoltare al pieței asigurărilor și o foarte importantă sursă de finanțare a sistemului public de sănătate.

Citeste interviul pe financialintelligence.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata