EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Cum să amenajezi un dormitor de mici dimensiuni

Întrucât dormitorul reprezintă un spațiu în care petreci mult timp zilnic, pentru a te relaxa și odihni, este important să alegi cel mai potrivit mobilier pentru acest spațiu. Chiar și atunci când nu beneficiezi de un spațiu generos în această cameră, există soluții pentru amenajarea sa corespunzătoare. Ai nevoie de cel mai bun mobilier pentru dormitor și de câteva recomandări practice de care să ții cont. Iată care sunt acestea!

Eliminarea lucrurilor inutile din cameră

Regula de bază pe care trebuie să o respecți atunci când amenajezi un dormitor de mici dimensiuni este următoarea: păstrează doar lucrurile de care ai cu adevărat nevoie, în acest spațiu. O cameră în care incluzi prea multe piese de mobilier și accesorii va părea și mai mică, în comparație cu un spațiu amenajat în stil minimalist.

  • Un pat, un șifonier, o comodă și două noptiere reprezintă piesele de mobilier de care ai nevoie într-un dormitor de mici dimensiuni.
  • Pentru a evita aglomerarea inutilă în acest spațiu, este recomandat să eviți decorațiunile de mari dimensiuni și accesoriile inutile.
  • Dacă reamenajezi un dormitor care este deja mobilat, poți elimina piesele de mobilier și accesoriile care nu se regăsesc pe lista celor cu adevărat necesare din acest spațiu. Acesta va reprezenta primul pas către crearea unui spațiu aerisit și organizat în această încăpere.

Sursa foto:

Creează iluzia unui spațiu mai mare, cu ajutorul luminii

Lumina joacă un rol esențial atunci când vrei să amenajezi un spațiu de mici dimensiuni. Modul în care percepem dimensiunile unei încăperi poate fi influențat considerabil de diversele strategii de utilizare a luminii artificiale. Iată câteva trucuri, sfaturi și idei practice care te vor ajuta să-ți îndeplinești scopul propus:

  • Înlocuiește lămpile clasice cu cele fixate pe pereți întrucât lumina generată de acestea va crea senzația optică a unui spațiu mai încăpător și mai luminos.
  • Optează pentru surse de iluminare cu becuri LED puternice, dar care să emane o lumină odihnitoare, caldă, pentru a conferi un aspect intim acestui spațiu.
  • Folosește oglinzi pentru a face dormitorul să pară mai spațios. Poziționează-le pe peretele opus celui pe care ai fixat sursele de iluminare. Acest joc de lumini va face dormitorul să pară mult mai luminos și mai încăpător.

Sursa foto:

Delimitează clar spațiile din dormitor

Indiferent de dimensiunea spațiului disponibil în bucătărie, este important să îl folosești la capacitate maximă, prin delimitarea sa clară. În această încăpere, ai nevoie de două zone: cea destinată relaxării și cea utilizată pentru depozitarea hainelor și a accesoriilor necesare. Prima dintre acestea poate include patul și noptierele, iar în cea de-a doua zonă ai nevoie de șifonier și de comodă.

  • Dacă depozitezi haine și în altă încăpere din locuință, optează pentru un șifonier de mici dimensiuni, în care să depozitezi strict piesele vestimentare și accesoriile de care ai nevoie în dormitor. Acesta poate fi completat de o comodă practică, cu sertare.

Sursa foto:

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata