Medalii și premii oferite celor mai profesioniști câini polițiști

5

Țara noastră are cu ce se mândri ca nivel de protecție. Câinii polițiști care și-au făcut treaba cel mai bine dintre toți, au primit vineri diverse premii. Acestora le-au fost admirate realizările și curajul de care au dat dovadă de către peste o mie de copii ce au fost chemați la ceremoniile Academiei de Poliție. Pe lângă laudele și admirațiile ce le-au fost oferite, câinii polițiști au primit ca recompense și oase dar și medalii ce atestă profesionalismul și curajul acestora.

Citeste si:  Exporturile si importurile de fructe comestibile

Un exemplu de câine curajos care a fost premiat astăzi este Axel. Acesta are 5 ani și este de rasă ciobănesc german. La anii săi, a devenit groaza celor care fac contrabandă de țigări. Acesta este întotdeauna pe teren alături de conducătoarea sa, Nicoleta.

„Este partenerul meu sufletesc de serviciu, un câine excelent. A fost o conexiune din prima, să spun așa”, a declarat Nicoleta Brașoveanu, agent conducător canin.

Ciobănescul german Axel, a fost antrenat timp de un an și jumătate pentru a ajunge la nivelul la care se află în acest moment. Se numără printre acei căței care sunt specializați pentru a detecta mirosul de tutun. Cu alte cuvinte, Axel poate să dea de urma unui singur pachet de țigări de contrabandă chiar și în cea mai aglomerată piață.

Citeste si:  SENZAŢIONAL! Cifra de afaceri a firmelor lui Cristian Boureanu a crescut anul trecut cu peste 5 milioane de euro!

Un alt exemplu al performanțelor realizate de câinii polițiști este Bingo. Acesta are o altă specializare și a uimit pe toată lumea rezolvând aproximativ 200 de cazuri până în prezent, unele dintre ele chiar foarte încurcate.

„Acum trei ani, la un omor în localitatea Palazu Mic, ne-am dus la o dispariție la o fermă agricolă  și, din dispariție, a fost omor. Ne-a găsit autorul, mi-a intrat în apă după cadavru și m-a dus la autor, la domiciliu”, a spus un alt agent canin, Ionel Sima.

Ceremonia care a avut loc a avut și scopul de a însemna cei 197 de ani care au trecut de la prima atestare documentară a Poliției Române.

Citeste si:  FMI: Ar fi fost mai utilă creşterea TVA şi a cotei unice

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata