O femeie amenințată și violată a câștigat 12.000 de euro după ce a depus plângere la CEDO.

6

O femeie a câștigat o sumă de 12.000 de euro în urma unei plângeri făcute la CEDO. E.B în vârstă de 35 de ani a pățit coșmarul vieții ei. Aceasta a fost târâtă și umilită într-un cimitir. Sub amenințarea cuțitului femeia nu a mai putut opune rezistență și a fost forțată să întrețină relații sexuale cu un necunoscut. Ulterior, aceasta a cerut ajutor la autorități însă a fost tratată cu ignoranță și dezinteres. O plângere către CEDO i-a adus femeii dreptatea cuvenită.

Pe data de 20 mai, E.B care suferă de oligofrenie a făcut un drum până la Căpâlna pentru a-și ajuta soțul cu treburile câmpului. Aproape de ora 19, în drumul său către satul Mica județul Mureș, a fost urmărită de un bărbat pe nume T.F.S care i-a propus să întrețină relații sexuale cotra-cost. Femeia nu a acceptat propunerea bărbatului însă în următoarea clipă a fost târâtă în cimitir unde a amenințat-o cu un cuțit și a violat-o. Victima a fost obligată și amenințată să nu spună cuiva despre ceea ce s-a întâmplat.

Citeste si:  Program de guvernare PNL: Posibilitatea mutării de la o secție la alta a polițistului

Imediat după viol E.B a mers la poliția din satul Mica pentru a depune plângere împotriva agresorului. Pentru că nu era nimeni acolo, s-a întors a doua zi, a depus plângere iar mai apoi s-a dus să ii se adeverească faptul că a fost violată la Institutul de Medicină Legală din Târgu Mureș.

Lucrurile iau o întorsătură atunci când T.F.S a fost interogat și a venit cu o altă versiune a poveștii. Acesta a susținut că relațiile dintre cei doi au fost de comun acord.

Polițiștii au verificat cazierul bărbatului, unde a mai fost anterior acuzat de viol, însă din lipsă de probe ale altor agresiuni, au preferat să lase cazul nerezolvat deoarece nu au dorit să-și mai bată capul cu alte cazuri de genul. Ba mai mult, boala femeii a fost un motiv ca să ignore povestea acesteia.

Citeste si:  Cat cheltuim pe luna pentru educatie?

Cazul a fost lăsat baltă, nu a fost niciun martor interogat și nici nu s-a realizat un proces.

Pentru că s-a simțit neîndreptățită, victima a depus o plângere la CEDO și a câștigat.

Acum statul român este obligat să îi plătească femeii 12.000 despăgubiri și încă 1.400 euro cheltuielile pentru avocații care au reprezentat-o.

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata