Studenții de la Maritimă au avut ocazia de a descoperi job-urile de vis în cadrul unui târg

18

 

Tinerii români au mers cu mult curaj la un târg de joburi organizat la Universitatea Maritimă din Constanța. Pe aceștia nu îi sperie nici furtunile de pe mare nici alte pericole ce îi pot paște pe oceane și mări. La târgul respectiv, firme din toată lumea caută să angajeze viitori navigatori printre tinerii ce sunt la facultate. Nici bobocii nu sunt excluși, firmele dorind să aibă cât mai multă forță de muncă.

Începând cu primul an de studiu la Marină, firmele de shipping îi vânează pe cei mai buni dintre cei care vor să ajungă navigatori. Datorită faptului că Legislația Internațională este foarte pretențioasă, ei bine pe o navă nu poate ajunge decât un tânăr care a terminat Universitatea Maritimă din România și care a practicat preț de 12 luni minim, la bordul unor nave comerciale puse în funcție.

Citeste si:  Arafat: Oamenii de rând sunt primii care trebuie să intervină în caz de dezastre, să se ajute între ei

Așadar, plini de încredere, tinerii studenți au dat o raită marți la târgul de joburi de la Universitatea Maritimă din Constanța. Nu i-a oprit nimic pe studenți să încerce să aplice la unul dintre joburile prezentate la târg, nici măcar furtunile maritime sau pirateria.

„Dacă lor le e teamă astăzi atunci înseamnă că trebuie să renunţe la această direcţie, să devină navigatori.Trebuie să pleci de acasă trei luni, trebuie să mergi pe mări şi oceane, vapoarele sunt tot mai sofisticate, îţi trebuie capacităţi tehnice din ce în ce mai bune” a declarat Rectorul Universității Maritime.

Citeste si:  Peste 4 milioane de locuitori din Canada se confruntă cu un aport insuficient de hrană

Reprezentantul unei firme japoneze de shipping este de părere că românii fac cea mai bună treabă și sunt cele mai bune alegeri pentru recrutări: „Navigatorii români sunt unii dintre cei mai buni din toată lumea. Şi acesta este motivul pentru care una dintre cele mai mari firme japoneze de shipping are contract cu Universitatea Maritima Română de mult timp, mai mult de 10 ani”. 

Navigatorii sunt asigurați din toate punctele de vedere de către companiile care-i angajează, inclusiv în caz de piraterie.

Citeste si:  Dăncilă: Nu am să intru într-o dispută cu Birchall. Îi înțeleg frustrările

Un ofițer care este în drum spre apogeul carierei sale poate ajunge să primească un salariu chiar mai mare de 10.000 euro lunar.

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata