EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Vești importante pentru tineri

Prin programul Euro 200, o anumită categorie de tineri din România, pot primi bani din partea statului, pentru a putea să își achiziționeze un calculator.
Tinerii din țara noastră ce nu au împlinit vârsta de 26 de ani pot solicita, în anumite condiții, un ajutor de stat în valoare de 200 de euro pentru a achiziționa un calculator nou, cererile putând fi depuse, potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN), până spre sfârșitul lunii viitoare.
Ministerul Educației Naționale a anunțat că termenul-limită pentru depunerea cererilor în programul “Euro 200” din acest an este 19 aprilie, adică cei interesați mai au doar puțin peste trei săptămâni pentru a depunere cererile prin care pot obține ajutorul financiar.

Cei ce pot solicita ajutorul de la stat sunt cei care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei. Acum aproape un an, valoarea plafonului venitului brut pe membru de familie a fost majorată de la 150 de lei la 250 de lei, ceea ce înseamnă că mai mulți tineri pot beneficia în prezent de ajutorul de 200 de euro.

Ce documente sunt necesare:

-cererea completată de părinte sau de tutore
-copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate al elevului sau al studentului;
-copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalți membri ai familiei;
-adeverință de la școală sau facultate, din care să rezulte că ceilalți (celelalte) frați (surori) sunt elevi (eleve) sau studenți (studente);
-acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei;
-declarație pe propria răspundere a părintelui sau a elevului/studentului cu vârsta de peste 18 ani care să ateste faptul că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul de 250 de lei;
-o adeverință eliberată de școală sau facultate din care să rezulte media generală sau calificativul din anul școlar anterior;
-adeverință eliberată de către unitatea de învățământ din care să rezulte numărul de absențe nemotivate din anul școlar anterior;
-adeverință eliberată de facultate din care să rezulte că studentul a promovat minimum 45 de credite în anul universitar anterior.

Toate actele se depun la școală sau facultatea pe care o frecventează elevul sau studentul, iar la depunerea documentelor, acesta trebuie să prezinte, pe lângă copiile certificatelor de naștere și a actelor de identitate, și documentele în original, la dosar rămânând, în mod evident, doar copiile.

Venitul brut lunar pe membru de familie se stabilește luând în calcul toate veniturile cu caracter permanent din luna precedentă depunerii cererii, dar fără a ține cont de alocația de stat, alocația suplimentară pentru familiile cu mulți copii, bursa de studiu sau bursele sociale.

Ajutorul financiar se acordă sub forma unui bon valoric, al cărui model se modifică anual din motive de securitate. În acest an, bonurile valorice se vor elibera în perioada 22 iulie – 9 august, iar utilizarea acestora este posibilă între 24 iulie și 10 octombrie 2019.

sursa bugetul.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata