Prețul mic nu înseamnă calitate. Trebuie să plătim pentru rezultate în sănătate, nu doar pentru produs, pentru că e vorba de salvat vieți

Dacă în sistemul de sănătate cea mai mare importanță este acordată prețului, se pierde din vedere importanța acestui sistem, al cărui scop final este salvarea de vieți. Iar sistemul de sănătate din România, trebuie să investească în tratamente inovative, astfel încât banii cheltuiți de la buget să deconteze rezultate, nu doar achiziții la cel mai mic preț.

Directorul operațional Janssen România, Christian Rodseth, a pledat pentru cheltuirea eficientă a a resurselor publice, și așa limitate.

”Trebuie să vedem exact unde sunt problemele și să le soluționăm, e vorba de cheltuirea eficientă a resurselor. Trebuie să plătim pentru rezultate, nu doar pentru produs, sistemul de sănătate trebuie să demonstreze că este eficient. Suntem într-una din economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa și trebuie să luăm din aceste resurse și să le investim în sănătate, altfel vom rămâne în urmă. Dacă ne concetrăm doar pe preț, pierdem din vedere importanța acestor servicii. Dacă investești în inovație, reduci costurile, de fapt reduci timpul petrecut de pacient în spital și costurile de tratament”, a declarat Christian Rodse.

Citeste si:  Fed se așteaptă să ridice previziunile economice, să extindă jurământul pentru a menține ratele scăzute

Declarația directorului Janssen a venit în contextul în care secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Cristian Grasu, a reiterat faptul că în România există anumite probleme specifice legate de o politică de prețuri promovată de autorități, și anume aceea a prețului cel mai mic din Europa, ca urmare a celui mai mic buget pentru sănătate, respectiv cel mai redus nivel al cheltuielilor pe cap de locuitor pentru sănătate.Dar o astfel de situație conduce la retragerea ofertelor producătorilor de medicamente și furnizorilor de servicii de pe piață.

Citeste si:  Retailerul american Guitar Center solicită falimentul

sursa profit.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata