Rezervația Deltei Dunării în flăcări! Aproape 250 de hectare făcute scrum

Un incediu a fost pus intenționat în Rezervația Delta Dunării. Noaptea trecută, un foc puternic s-a pornit în apropierea localității Istria din Constanța, după care s-a extins extrem de rapid datorită vântului foarte puternic.

Rezervației Biosferei Deltei Dunării i-au ars în total aproape 250 de hectare de vegetație. Toată vegetația s-a transformat în scrum împreună cu posibile numeroase animale și păsări ce trăiau în acea zonă.

În jurul orei 11, pe data de 2 aprilie, localnicii au văzut flăcările și au sunat la numărul de urgență 112 deoarece aveau nevoie de ajutorul pompierilor.

18 Pompieri și 11 persoane voluntare din Istria și Corbu au intervenit cu trei autospeciale de stingere și tractoare pentru a lichida incendiu, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Citeste si:  România va concura în cea de a doua semifinală a Eurovision 2016

Timp de aproape 10 ore pompierii au dus o luptă grea pentru a reuși să stingă flăcările ce se extindeau tot mai mult. Din nefericire, pe o suprafață de aproape 250 de hectare din Rezervația Deltei Dunării din apropierea localităților Istria, Nuntași și Vadu. focul ce a cuprins întreaga vegetație s-a schimbat în scrum.

În ultimele săptămâni s-au raportat zeci de cazuri de incedii de vegetație, unele dintre ele cuprinzând case sau chiar în apropierea șoselelor și autostrăzilor. Se pare că aceste incendii sunt puse de către oamenii care vor să ardă diferite gunoaie iar vântul răspândește focul până la formarea unui adevărat incendiu.

Citeste si:  Inovaţii la cel mai mare târg de legume şi fructe din lume: Roşii dulci ca mierea, broccoli cu multivitamine, orhideea comestibilă şi cocosul-conservă

Este și cazul unei femei care de asemenea a vrut să dea foc unor gunoaie însă a reușit să își ardă propria casă dar și casa vecinului.

Cei care incendiază miriști și porțiuni de vegetație fără aprobare riscă să primească o amendă cuprinsă între 1000 și 2500 de lei iar fermierii pot risca să piardă subvenția agricolă pentru terenuri.

Sursa: observator.tv

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner