7 aplicații pentru gestionarea bugetului personal

Bugetul personal reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente de gestionare a veniturilor și cheltuielilor. Acest concept are la bază identificarea tuturor surselor de câștig și planificarea costurilor astfel încât să fie acoperite nevoile, dorințele și economiile. Majoritatea oamenilor încearcă să urmeze un plan financiar, dar de obicei sunt derutați atunci când le trebuie bani pentru nevoi urgente. Pentru administrarea rapidă și sigură a bugetului personal, au fost dezvoltate diverse aplicații care verifică în permanență starea finanțelor unei persoane. Acestea funcționează ca un consilier digital ce poate fi folosit oricând pentru a afla ce facturi sunt neplătite sau cum pot fi economisiți mai mulți bani. Iată care sunt cele mai apreciate aplicații pentru gestionarea eficientă a unui buget:

1. My Wallet

Este o aplicație cuprinzătoare și ușor de folosit pentru managementul veniturilor și cheltuielilor. Prin intermediul său pot fi gestionate conturile, bugetul, facturile și toate costurile lunare. Aceasta permite adăugarea unor conturi cu sold inițial, transfer între conturi, setarea unei limite de credit, vizualizarea soldului la o anumită dată, stabilirea unor memento-uri sau administrarea săptămânală, lunară ori anuală a bugetului. Aplicația este disponibilă în 150 de valute, așa că se poate alege cu ușurință moneda locală dorită. Sistemul furnizează rapoarte personalizate, iar datele pot fi protejate cu parola sau exportate în fișiere.

2. CashControl

Extrem de eficientă pentru administrarea bugetului personal, CashControl oferă posibilitatea de a modifica, adăuga sau șterge oricând diferite cheltuieli, venituri, facturi sau transferuri de bani. Aceasta permite vizualizarea unui istoric complet al tuturor tranzacțiilor, soldurilor și planurilor financiare. Plățile recurente sau ratele la credit pot fi gestionate foarte ușor, iar suma de bani disponibilă pe card este vizibilă în permanență.

3. Money Manager

Gestionarea finanțelor personale este foarte ușoară cu Money Manager. Aplicația pune accent pe elementele vizuale și planifică bugetul printr-o metodă simplă, grafică. Cu ajutorul său se înregistrează rapid tranzacțiile personale și de afaceri, sunt generate rapoarte de cheltuieli, pot fi examinate informații financiare zilnic, săptămânal sau lunar. Aplicația face backup la date, așa că nu sunt probleme dacă se schimbă telefonul și oferă posibilitatea de a le descărca într-un document Excel.     

4. Mint

Citeste si:  POLON COM SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Una dintre cele mai bune aplicații de administrare a banilor este și Mint. Conectarea prin intermediul aplicației la propriul cont bancar face ca Mint să genereze în mod automat un model personalizat de buget. Aplicația arată unde sunt cheltuieli foarte mari și care ar trebui diminuate pentru a economisi. Este un sistem sigur care realizează o imagine completă asupra vieții financiare a unei persoane. Prin transmiterea unor alerte pentru plata facturilor contribuie la achitarea rapidă a datoriilor. În plus, este o aplicație inteligentă care permite ca toate informațiile despre conturi, credite, cheltuieli, depozite, sfaturi de economisire sau planificare a cheltuielilor să fie găsite într-un singur loc.

5. CashBase

Această aplicație simplifică evidența finanțelor personale. Este foarte utilă pentru orice persoană care vrea să își gestioneze bugetul alături de familie, existând posibilitatea de acces a mai multor utilizatori. Sistemul reprezintă un instrument complet și flexibil prin care pot fi planificate cheltuielile lunare astfel încât să rămână fonduri și pentru economii. Aplicația permite împărțirea bugetului în mai multe portofele pentru diferite scopuri, de exemplu rate la credit, concediu, economii sau cheltuieli uzuale. Totodată, săptămânal, transmite pe e-mail rapoarte intuitive și bine realizate.

6. Spendee

Datorită Spendee, câștigurile și cheltuielile pot fi urmărite în mod automat fie prin sincronizare bancară, fie manual, astfel încât orice buget poate fi analizat și planificat pentru viitor. Aceasta nu funcționează doar ca aplicație de management, ci oferă utilizatorilor și sfaturi personalizate pentru a ști cum să economisească bani. Finanțele personale pot fi gestionate împreună cu mai mulți utilizatori, în mai multe conturi bancare și în diferite monede, funcție utilă mai ales pentru călătorii și vacanțe. Aplicația permite crearea unor categorii de cheltuieli și sincronizarea cu contul bancar pentru a urmări în permanență destinația banilor.

7. Expense IQ

Disponibilă în peste 30 de limbi și mai bine de 150 de monede, Expense IQ este una dintre aplicațiile favorite pentru gestionarea bugetului personal. Aceasta permite salvarea tranzacțiilor care se repetă în fiecare lună sau adăugarea unor poze cu fiecare tranzacție în parte. Sistemul permite gruparea fondurilor dedicate cheltuielilor, concediilor sau unor evenimente importante. Interfața este simplă, intuitivă și beneficiază de avertizări pentru cheltuielile în exces sau tranzacții care depășesc suma din cont.

Fiecare dintre aplicațiile menționate are avantajele sale, însă orice persoană trebuie să aleagă ceea ce i se potrivește mai bine. Aceste sisteme administrează banii în mod eficient, oferă acces permanent la informațiile financiare, planifică și țin evidența tuturor cheltuielilor, fiind evitate astfel penalizările, risipa de bani sau costurile inutile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata