Cum să cheltuim mai puțin de Sărbătorile Pascale

De Sărbătorile Pascale, ca și în cazul altor sărbători, consumerismul în rândul românilor se poate observa cel mai ușor în cozile interminabile de la aproape orice supermarket în care intram. Un obicei care de cele mai multe ori lăsă răni adânci în bugetul nostru.
Suntem consumatori înraiți și chiar dacă ni se aduce acest lucru la cunoștință în repetate rânduri, nu părem a ne schimba.

Datorită acestui lucru și combinată cu o educație financiară precară, cumpărăm cât mai multe lucruri, de cele mai multe ori de care nu avem nevoie, lasă găuri serioase în bugetul nostru iar România este pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce privește acest aspect.

– Faceți o listă de cumpărături clară și nu vă abateți de la ea.

Citeste si:  Preţurile producţiei industriale au crescut cu 2,9%, în februarie

Puneți pe o listă toate cumpărăturile pe care le aveți de făcut pentru Sărbătorile Pascale și încercați să o respectacți cu cât mai multă strictețe. Încercați să vă faceți cumpărăturile cât mai devreme posibil pentru a evita aglomerația din magazine.

– Nu cumpărați mai mult decât puteți să mâncați.

Suntem printre fruntașii Europei în ceea ce privește cantitatea de mâncare aruncată la gunoi, obicei care ia amploare în perioada sărbătorilor, când mulți dintre români aleg să umple masa cu mai multe bucate decât pot mânca.

-Comparați prețurile produselor la diferite magazine și alegeți-l pe cel mai ieftin.

Prețurile produselor sunt la câteva click-uri distanța de noi, majoritatea lanțurilor de magazine având site-uri pe care le listează. Rezervați-vă câteva minute pentru a compara prețurile produselor de care aveți nevoie la mai multe magazine și alegeți-l pe cel care va ajuta să salvați cât mai mulți bani.
Vânarea prețurilor mai mici și folosirea cardurilor de fidelitate oferite de comercianți prin care aveți diverse reduceri vă vor ajuta să salvați sume semnificative.

Citeste si:  Ministerul Economiei alocă aproape 10 milioane de lei pentru dotarea spitalelor cu aparatură modernă

– Nu faceți împrumuturi pentru a vă acoperi cheltuiele destinate Sărbătorilor Pascale

Dacă ați terminat de făcut listă de cumpărături și ați observat că depășește cu mult bugetul pe care îl aveți, cântăriți bine decizia de a face un împrumut. Mai bine aveți o masă de Sărbători mai săracă în preparate decât să fie plină cu bucate pe care nu vi le permiteți.

În cazul în care țineți neapărat să aveți o masă bogată, încercați mai bine să împrumutați o sumă de bani de la o persoană apropiată, decât să alegeți să contractați un credit rapid de nevoi personale. Costurile acestui tip de împrumut vă vor “ajuta” doar să rezolvați o problemă care nu este deloc urgență, urmând să producă un dezechilibru serios în bugetul vostru în viitor.

Citeste si:  Moreels (ETF): Cei ce fac profit de pe urma poluării să plătească preţul pentru măsurile ecologice, nu muncitorii

– Faceți cadouri simbolice sau cel puțin pratice.

Obiceiul de a le face cadouri celor dragi este un alt factor care ne pune la încercare bugetul. Încercați să vă orientați către produse cât mai practice, de care persoana respectivă să aibă cu adevărat nevoie, sau către cadouri simbolice.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata