Care sunt cele mai avantajoase aplicaţii de transfer de bani

Cei care vor să trimită bani în străinătate sau vor să primească bani de la rudele plecate în afară au la dispoziţie o serie de aplicaţii pentru telefon.

Sistemul de plăţi online PayPal a fost cea mai descărcată aplicaţie de transfer de bani în peste 20 de state din Uniunea Europeană.  A doua aplicaţie în top este start-up-ul fintech britanic Revolut, clasamentul fiind completat de TransferWise. În România, topul este dominat de aplicaţia Revolut, urmată de PayPal, TransferWise, TransferGo şi Skrill. Revolut te lasă să transferi bani instantaneu către alt cont Revolut, în ţară sau în străinătate, fără niciun fel de taxe sau comisioane.

Citeste si:  Citigroup lansează un proces împotriva Investcorp pentru plata accidentală a Revlon

Către alte bănci, tranzacţiile durează maxim trei zile. Ca să foloseşti Revolut trebuie să descarci aplicaţia, care este de asemenea gratuită, şi să creezi un cont care la activare trebuie alimentat cu 50 de lei pe care îi poţi folosi integral ulterior. Singura restrângere este că un cont Revolut trebuie să fie în mod obligatoriu legat de un alt cont bancar, din care poate fi alimentat cu bani, pentru că această companie nu foloseşte deloc cash.

PayPal este una dintre cele mai vechi companii din industrie şi poţi trimite istant bani de la un email la alt email, odată ce ţi-ai făcut un cont. Contul PayPal funcţionează ca un depozit pe care îl poţi alimenta cu bani. Şi aici condiţia este să îl legi de un cont bancar. Când vei dori să faci o plată, vei folosi numai emailul, avantajul fiind că nu trebuie să introduci de fiecare dată numărul de card şi alte date.  Avantajul PayPal este că taxele rămân mici orice sumă ai trimite.

Citeste si:  Western Union cumpără 15% din acțiunea de plăți digitale a Saudi Telecom

TransferWise este o altă aplicaţie prin care poţi transfera bani numai cu un cont. După ce introduci datele personale şi alegi cui să îi transferi bani şi ce sumă, efectuezi transferul.  Acest tip de transfer costă, de asemenea, dar mai puţin decât un transfer prin bancă, deoarece aplicaţia foloseşte cursul de schimb interbancar, iar durata transferului este de la una la trei zile.

sursa bugetul .ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata