O benzinărie cunoscută investește o sumă importantă de bani

La rafinăria Petrobrazi, OMV Petrom a pus în funcțiune nouă unitate Policombustibili care convertește GPL și benzina ușoară de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată, benzină și motorină.

Este cea de-a treia unitate de acest tip din lume și este prima care convertește și benzină ușoară de joasă calitate, nu doar GPL, folosind tehnologia Policombustibili (PolyFuel®), dezvoltată de compania franceză Axens. Noua unitate a început producția în martie anul acesta.

Noua instalație din cadrul Petrobrăzi permite creșterea valorii mixului de producție datorită ponderii mai mari a benzinei și motorinei în produsele obținute de rafinărie.
Anual, circa 50.000 de tone de benzină și motorină vor rezulta din conversia GPL și a benzinei ușoare, cantitate echivalentă cu 1 milion de plinuri.

Citeste si:  Activele nete ale fondurilor de investiții s-au majorat în octombrie cu 1,3%, până la 47,1 miliarde lei

Dar capacitatea totală a rafinăriei Petrobrăzi va rămâne neschimbată, la 4,5 milioane de tone anual și este una dintre cele mai importante unități de acest tip din țară.

Lucrările la proiectul unității Policombustibili au început în 2017 și au necesitat investiții de aproximativ 65 de milioane de euro. Proiectul a implicat construirea noii unități care se întinde pe o suprafață mai mare decât cea a unui teren de fotbal. Lucrările la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-muncă fără incidente, fiind implicate peste 550 de persoane – specialiști OMV Petrom, precum și sub-contractori specializați.

Citeste si:  Primul raport privind stabilitatea pieţelor financiare nebancare supravegheate de ASF oferă o vedere de ansamblu a contextului macroeconomic şi financiar local şi internaţional

În perioada 2005-2018, investițiile făcute în rafinăria Petrobrăzi s-au ridicat la aproximativ 1,6 miliarde euro în proiecte de modernizare, de construire a unor instalații noi și în proiecte de mediu.
Investițiile la acest proiect s-au ridicat la aproximativ 65 milioane de euro.

sursa bugetul.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata