Conducerea Electrolux prezintă o nouă ofertă angajaților în grevă

Compania Electrolux a avut o nouă rundă de negocieri cu sindicaliștii aflați în cea de-a șaptea săptămână de grevă. Compania a propus un contract încheiat pe o perioadă de 2 ani, ce cuprinde o creștere de 12,7% raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție, aplicată pentru fiecare an contractual. Astfel, pentru întreaga perioadă de 2 ani, creșterea totală raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție ar fi de circa 25%.

“Noua noastră ofertă financiară include o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei, pentru fiecare an. Comparativ cu oferta noastră inițială, ce prevedea o creștere totală de 11% raportată la salariul de bază brut al angajaților din producție, pe o perioadă de un an, considerăm că noua noastră ofertă este una substanțială și că acest pachet salarial este foarte atractiv, ținând cont de nivelul salarial de pe piața locală”, transmite Electrolux.

Citeste si:  Aplicația Spotify a picat pe întreg globul pământesc, pentru câteva ore

Conflictul de muncă, a fost declanșat in data de 14 martie, după ce negocierile pentru contractul colectiv de muncă la nivel de companie au eșuat.Dar membrii de sindicat nu au putut accepta oferta managementului, neschimbată pe parcursul celor trei luni de negociere, în ciuda concesiilor făcute de lucrători. Lucrătorii au solicitat atunci o creștere de 350 de lei net sau un plus la salariu de 2 lei pe oră, în timp ce conducerea a oferit doar 5% (aproximativ 80 de lei net) și 150 de lei net sub formă de “bonus”. Salariul muncitorilor din companie, in prezent, este în jur de 1.700 de lei, sumă care nu asigură cheltuielile lunare pentru un trai decent.
Vânzările Electrolux în România au crescut anul trecut cu 24,4%, până la 489 milioane de coroane suedeze (aproximativ 47,1 milioane euro), de la 393 milioane de coroane în 2017. România este a șaptea piață ca mărime din Europa de Est (inclusiv Rusia și Turcia) în funcție de vânzări pentru Electrolux.

Citeste si:  Trei ofertanti, în cursa pentru realizarea brandului de turism al României

La finele lunii decembrie, Electrolux avea 888 de angajați în România, față de aproape 930 de angajați în perioada similară din 2017. Suedezii sunt acționari majoritari ai fabricii omonime din Satu Mare, unde sunt produse electrocasnice și accesorii. Grupul mai deține o divizie de vânzări și marketing în București.

sursa profit.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata