Vinul Chateau Valvis Chardonnay din Domeniile Sâmburești a primit medalia de aur la concursul ”Vinalies Internationales” de la Paris

Vinul Chateau Valvis Chardonnay 2017 DOC, din gama premium a Domeniilor Sâmburești, a primit medalia de aur la concursul ”Vinalies Internationales” de la Paris. Concursul important ce și-a avut cea de-a 25-a ediție, a fost organizată în luna martie de către Uniunea Oenologilor Francezi. Acest premiu onorabil primit de către Chardonnay Chateau Valvis înseamnă că soiul Chardonnay, care este produs în regiunea vinicolă Sâmburești cu ajutorul îmbinării tehnologiilor actuale cu metodele tradiționale, sunt recunoscute și valorificate.

Această confirmare este un semn de apreciere al tuturor eforturilor de dezvoltare și retehnologizare efectuate la Sâmburești, pentru un soi nepotrivit pentru această zonă vitivinicolă. În general vinurile premium albe nu sunt favorabile în România datorită climei prea călduroase, însă Chardonnay din recolta anului 2017 a arătat câteva calități aparte și a primit foarte multe aprecieri din partea echipei de evaluatori a concursului internațional.

Citeste si:  Facebook, Google, Twitter au cerut UE să facă mai multe împotriva știrilor false

Soiul de vin alb Chardonnay a început să devină din ce în ce mai popular în ultimele decenii, iar mulți dintre producătorii de vin au început să planteze acest soi care s-a adaptat unor clime care mai de care mai variante, începând cu Burgundia-regiunea franceză și până la clima din România. Chardonnay este o derivație de la cuvântul latin „Cardonnacum” care înseamnă  „Pământul lui Cardus” sau „Pamantul cu ciulini”.

Este un vin mineral, cu un corp suplu și miros floral. Acesta are culoarea galben pai sau galben verzui iar aroma sa este foarte pătrunzătoare cu note de mere verzi, pere și citrice dacă strugurii au fost recoltați mai devreme. Dacă recoltarea a fost întârziată, notele de schimbă, adoptându-le pe ce de caise, piersici sau chiar ananas, mango sau condimente.

Citeste si:  Investiţii în învăţâmânt în valoare de 118,4 milioane euro

Vinul Chardonnay devine mult mai catifelat și onctuos dacă se ține la maturat 3-4 luni în vase noi din esență de stejar și prinde o culoare mai închisă. În plus, datorită taniurilor dizolvate din doagele de stejar, aroma devine mai intensă și mai profundă, având note de vanilie, mirodenii, migdale și fructe exotice, iar prin fermentație malolactică, vinul prinde note de unt și alune.

Sursa: capital.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner