Dorința românilor de a consuma produse tradiționale, a adus încasări de 1.000 de euro pe zi unui magazin

5

România este mare producător dar și mare consumator de produse tradiționale. Acestea rămân încă cele mai căutate de către românii de pretutindeni. Printre produsele cu cea mai mare cerere se numără laptele, ouăle, brânza și șunca afumată. Iar pentru aceste produse oamenii sunt în stare să plătească sume destul de mari de bani, doar pentru a se bucura de bucatele tradiționale sănătoase.

Aceasta a fost ideea de bază a unei universități din Cluj care a pus în joc suma de 15.000 de euro pentru a deschide un magazin propriu, în care se vând produse și alimente tradiționale dar și de consum mare, ce sunt produse în mod ecologic. Așa a ajuns magazinul să încaseze pe zi chiar și câte 1000 de euro.

Citeste si:  Irimescu (MADR): 500.000 de euro vor fi alocaţi pentru reţeaua de ataşaţi agricoli; primul va ajunge în Iordania

Vorbim despre Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Așa s-a gândit conducerea să investească 15.000 de euro într-un magazin care vinde doar produse proprii precum: lapte, ouă, brânză, produse tradiționale dar și diverse produse de patiserie, toate fabricate în mod ecologic.

Surprinzător, acest magazin a reușit să atragă o sumedenie de oameni care nu sunt deranjați să aștepte la cozi lungi. De aceea se și explică încasările și de câte 1000 de euro pe zi.

”Nu avem producție pentru câtă cerere există. Oamenii vor alimente curate, sănătoase”, au mărturisit studenții de la USAMV, cei care se ocupă cu producția, desfacerea și comercializarea acestora.

Citeste si:  Trucuri ingenioase de refolosire a sâmburilor de vișine și cireșe

USAMV Cluj are grijă să alimenteze magazinul din producția de la Stațiunea Didactică, unde studenții fac practică crescând animale dar și cultivând legume pe un teren agricol cu o suprafață de 667 hectare.

Stațiunea Didactică crește 300 de porci, 270 de vaci, 800 de oi și mai bine de 11.000 de găini.

Sursa: capital.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata