Centrala termică, un sistem agreat și rentabil pentru încălzirea locuințelor

Centrala termică este sistemul de încălzire în continuare preferat de mare parte din consumatori. La o simpla apăsare de buton încălzirea casei și a apei calde este reglată, ceea ce înseamnă confort și ușurință în a obține temperaturile dorite. Este considerată un sistem rentabil privind și costurile de instalare, dar și cele pe termen lung raportate la facturile lunare. Cât despre ce tip de centrală este mai convenabilă sau recomandată, există diferențe în funcție de tipul de locuințe și nevoile fiecăruia.

Pentru cei care locuiesc la casă au început să fie mai populare sistemele de panouri solare. Acestea se instalează pe acoperiș, nu incomodează cu nimic, doar că nu pot fi considerate sisteme independente, care să asigure tot necesarul de apă caldă menajeră și căldură. Funcționează cel mai bine în sezonul cald și au nevoie de completări pentru zilele în care nu dau randament.  Așadar inevitabil se ajunge tot la centrala termică.

Ce aspecte primează când alegeți centrala termică

Puterea unei centrale termice este ceea ce determină și nivelul de confort. Se va raporta la suprafață, astfel încât dacă este vorba de spațiu mai mare de 150 metri pătrați, centrala trebuie să fie de peste 24 kw. Aici se are în vedere și dacă se va dori încălzirea în pardoseală de asemenea sau doar prin calorifere, care este consumul de apă caldă și care sunt factorii care duc la pierderi de căldură – termoizolaţia și tâmplăria casei joacă roluri importante aici, privind eficienţa menținerii căldurii.

Citeste si:  Phoenix Residence scoate la vanzare o gama larga de apartamente de lux in nordul Bucurestiului

Brandul centralei este poate de asemenea de mare importanţă pentru unii consumatori. Aceștia își îndreaptă atenția spre nume cunoscute, privind acest lucru ca pe o garanție a faptului că centrala termică aleasă este una bună, cu un randament bun și durată medie de viață mai mare față de alte tipuri. Vaillant, Ferroli, Ariston și multe altele sunt parte din gama de oferte la aproape orice magazin de profil, cum este și  Shop Einstal.

Tipul de combustibil

Aici există de fapt marea diferență între tipurile de centrale termice. Pentru fiecare tip în parte, sistemul se va completa și cu alte elemente și accesorii, ceea ce adaugă costuri la instalare; vezi aici câteva dintre acestea.

Centrala pe gaz – aceasta este una dintre cele mai practice și rentabile, întâlnite cel mai adesea la apartamente. Acest lucru se datorează costului echilibrat al combustibilului, în raport cu alte tipuri. Poate fi montată în spații diverse, dă randament și nu este pretențioasă la întreținere. Ce-i drept poate fi considerată mai poluantă decât altele.

Centrala pe lemne – este în general sistem complex și mare și necesită cameră special amenajată, cameră tehnică. Este una dintre alegerile de top ale celor care locuiesc la casă. Disconfort există la necesitatea de a încărca cu materie lemnoasă la interval de ore, ceea ce face să existe și timpi morți în care frigul din casă impune nevoia unui sistem adiacent de încălzire.

Citeste si:  Cum începi o afacere în agricultură, de la zero?

Centrala pe curent – astfel de centrală este ușor de folosit și cu randament, este specifică mediului urban în mod special și are un avantaj față de altele prin perspectiva faptului că nu are nevoie de o  instalație aparte, de evacuare a fumului. Totuși prețul energiei electrice nu este mereu unul convenabil.

Există pe piață și acele centrale cu funcționare pe peleți sau cele cu cărbuni. Pot fi rentabile, dar au nevoie de alimentare constantă, auto alimentare, de procurare a materiei prime, întreținere constantă și în raport cu stilul de viață al fiecăruia sunt sau nu eficiente.

Atenție la tipul de centrală. Fiecare model are o clasă de consum, despre care utilizatorul se va interesa în mod deosebit. Doar că, modelele mai noi de centrale termice au integrate tehnologii avansate care permit așadar un consum mai mic, costuri de asemenea mai mici, fără să afecteze confortul și randamentul centralei. Așadar, chiar dacă veți plăti ceva mai mult pe centrala în sine, pe termen lung există avantajul costurilor.

Prețul poate fi înșelător. O centrală termică cu funcții diverse, care costă poate mai mult, oferă setări mai precise și deci posibilitatea de a ține sub control costurile. Shop Einstal dispune de centrale termice variate, dar și de sisteme adiacente, cum sunt termostatele, boilerele sau și alte tipuri de sisteme de încălzire cum sunt panourile solare spre exemplu. Ofertele lor sunt competitive și merită luate în vedere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner