O bancă importantă de la noi din țară se retrage! Care este motivul

Cine se putea gândi la o asemenea hotărâre. O bancă renumită a apelat la un pas incredibil ce a lăsat lumea mirată. Cu ocazia acestui pas uriaș, mii de clienți vor fi afectați de retragerea acestei bănci. Oficialii nu au stat pe gânduri și au exprimat în mod public motivul pentru care au ajuns la această decizie.

Este vorba despre UniCredit Bank România, banca care s-a hotărât să se retragă de pe rețelele de socializare. Acest pas a șocat foarte mulți oameni, având în vedere că banca cunoscută obișnuia să dialogheze cu clienții săi pe rețelele de socializare. În decursul unei luni, mai exact pe 1 iunie, banca va dispărea de pe aceste rețele.

Citeste si:  Preţul reglementat al energiei hidro va creşte cu 5,51% de la 1 ianuarie, iar cel al energiei nucleare, cu 2,57%

“Suntem dedicați asigurării unui dialog privat și de înaltă calitate cu clienții noștri și investim constant în îmbunătățirea canalelor noastre digitale. De aceea, vă anunțăm că ne vom retrage complet de pe Facebook și de pe toate canalele sociale deținute de Facebook, începând cu data de 1 iunie 2019”, au fost argumentele reprezentanților băncii care au fost luați la întrebări imediat.

Clienții au fost totuși curioși cum vor putea să mai ia astfel legătura cu banca atunci când vor întâmpina probleme.

“UniCredit consideră că metodele de contact ușor de accesat și aflate în proprietatea sa, coordonate printr-un model de servicii complet, reprezintă cea mai bună modalitate de a-și deservi clienții. De aceea, UniCredit investește în îmbunătățirea canalelor digitale din proprietatea sa, astfel încât să asigure un dialog privat și de înaltă calitate.”, declară reprezentanții de la Unicredit care au anunțat că au întrerupt orice legătură cu pagina facebook încă din luna martie.

Citeste si:  Vlădescu: Pe mine mă cred puţini că ştiu aritmetică, să-i creadă pe cei de la FMI

“UniCredit a suspendat orice fel de publicitate pe Facebook în martie 2018 din cauza preocupărilor privind modul în care au fost administrate anumite incidente prezentate în media. Aceste îngrijorări au rămas nerezolvate, așa că UniCredit a decis să își dezactiveze toate profilele pe Facebook și canalele sociale deținute de Facebook (Facebook, Messenger și Instagram) începând cu data de 1 iunie 2019.”, au mai adăugat cei de la UniCredit.

UniCredit Bank este regăsită în 17 țări din lume, având peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. Aceasta este una dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde efectuează circa 16% din veniturile sale. La noi în țară, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului italian UniCredit, a crescut participația pe care o are la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de afaceristul român Ion Țiriac.

Citeste si:  OIV: Producţia de vin a României a scăzut cu 20% în 2014

Sursa: capital.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata