Meteorologii anunță Cod Negru de vreme extremă! Temperaturile se vor schimba radical

România se află în continuare sub alertă! ANM anunță pentru prima dată în istoria țării noastre că se poate întocmi un Cod Negru pentru vreme extremă. Specialiștii în vreme nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație.

Meteorologii de la ANM sunt încă alarmați, după ce starea meteo din ultimele câteva zile a sărit de la o extremă la alta. Experții ar putea întocmi un Cod Negru pentru vreme drastică, ceea ce ar reprezenta o premieră în România. Acest cod ar putea fi valabil în toată țara.

După ce ultimele patru zile au venit însoțite de fenomene meteo îngrijorătoare, se pare că un val de aer arctic este în drum spre țara noastră. După ce acest val va ajunge pe teritoriul României, vom ajunge să înghețăm la temperaturi negative în zonele montane, conform Cancan.

Citeste si:  Aproape 1.000 de firme au depus acte pentru şomaj tehnic, pentru circa 20.000 de persoane

Pentru prima oară în România, ar putea fi anunțat un cod negru, iar în orașe vremea va fi cu 10 grade mai rece decât în mod obișnuit. Specialiștii ne avertizează că acesta va fi doar începutul. Aceștia spun că de vină este încălzirea globală, iar alte zvonuri anunță un real război meteorologic.

În ultimele câteva zile, vremea anormală a dat bătăi de cap țării noastre. Pentru prima oară în România, vremea a îngrijorat meteorologii, după ce în județul Călărași, vremea s-a dezlănțuit.

O ploaie puternică însoțită de grindină a luat cu asalt orașul Dorohoi din județul Botoșani. Această vijelie puternică a format un peisaj de iarnă, după ce stratul de gheață a acoperit orașul.

Citeste si:  Rapperul Nelly a scăpat de acuzațiile de abuz sexual, în urma unei înțelegeri

„În faţa fenomenelor extreme, trebuie să învăţăm cum să ne protejăm viaţa”, declară experții.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat: „Adăpostirea în case, locaţii care sunt rezistente, în beciuri, este primordială. Dacă vezi că acest fenomen există şi poţi să-l eviţi, să pleci, fă acest lucru”.

Sursa: evz.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner