Ce poți face în timpul unei vacanțe în Side, Turcia?

O vacanță în Turcia înseamnă distracție, aventură, ospitalitate și mult timp de calitate petrecut alături de cei dragi. Deși cei mai mulți consideră Turcia drept țara vacanțelor de tip All Inclusive, în realitate aceasta este o țară impresionantă, cu o istorie aparte și cu multe tradiții, cu o cultură deosebită și cu numeroase obiective turistice care pot fi vizitate. O vacanță în Turcia nu înseamnă doar plajă și mare, ci și anumite expediții prin împrejurimi.

Atunci când spui Side te gândești la una dintre cele mai vechi stațiuni din Turcia, o zonă ce păstrează încă vie arhitectura romană, un loc perfect pentru o vacanță petrecută alături de familie, dar și pentru cei proaspați căsătoriți.  Rezervă vacanța în Side Turcia pe tui-travelcenter.ro și tot ceea ce vei observa în aceste locuri te va lăsa mut de uimire, fiind gata oricând să revii.

Situată pe malul Mării Mediterane, Side atrage atenția turiștilor de peste tot, mai ales datorită ruinelor templelor romane așezate aproape în toate părțile. De jur împrejurul acestora, poți admira plajele frumoase, nisipul fin și apa cristalină.

Descoperă templele lui Apollo și al Atenei

Templele lui Apollo și al Atenei sunt principalele atracții turistice ale zonei. Aici, în vârful peninsulei Side, se regăsesc astfel urmele coloniilor grecești, conservate încă destul de bine de locuitorii acestei așezări. Templele sunt așezate foarte aproape de Marea Mediterană și oferă o priveliște surprinzătoare.

Teatrul din Side, un exemplu remarcabil al arhitecturii romane

Acesta este cel mai mare teatru din regiunea Pamfilia, ce poate găzdui circa 15000 de persoane. Cu toate că o parte din zona arcadelor s-a prăbușit, teatrul din Side păstrează încă vie arhitectura romană. Dacă vei ajunge acolo vei fi surprins de arhitectura acestei construcții, de pereții ce susțin scena și de reliefurile bine păstrate, ce demonstrează chipurile unor personaje cunoscute.

Petrece timp pe Plaja Estică din Side

Aproape toți cei ce ajung în Side râvnesc la nisipul auriu și fin și au dorința de a se relaxa cât mai mult timp pe plajele frumos amenajate. De cele mai multe ori, expedițiile realizate în obiectivele turistice cunoscute ale zonei sunt lăsate în plan secund și turiștii fac o primă vizită plajelor locului.

Plaja Estică este cea mai cunoscută din regiune, fiind frumos amenajată, cu nisip fin și mai ales cu ape limpezi. Tot în această zonă vei descoperi numeroase restaurante, în care te poți bucura de preparatele autohtone.

Descoperă Cascadele Manavgat

Aceste cascade sunt situate aproape de râul Manavgat, care curge din munții Seytan. Cascadele Manavgat sunt înconjurate de o grădină frumos amenajată, oferind o priveliște perfectă pentru realizarea unor fotografii frumoase, ce pot crea amintiri pe care nu le vei uita curând. Cascadele Manavgat oferă o priveliște de vis.

Plimbă-te cu barca în Canionul Koprulu

Vrei mai multă aventură atunci când ajungi în Side? La numai 7 kilometri de Aspendos, se află situat un pod lung care traversează râul Koprulu. În apropierea acestei locații se află canionul Koprulu, un loc în care poți profita de o plimbare cu barca.

Prin urmare, există numeroase motive pentru care merită să organizezi o vacanță în această stațiune turistică, considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Turcia, un loc bogat în tradiții și cu numeroase obiective turistice atractive.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner