‘Se fură cu bună știință și toată lumea știe’

4

Dezvăluiri halucinante din sistemul medical. O caracatiță uriașă a cuprins, cu tentaculele sale, întreg sistemul.

Surse din domeniu au descurcat ițele unei imense afaceri ce a pus stăpânire pe sistemul de sănătate. Conform unor persoane care au dorit să rămână sub protecția anonimatului, pacienții sunt„ îmbolnăviți din pix” în spitale, iar la final instituțiile încasează mai mulți bani, decât ar trebui, de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Se fură din bugetul Casei Naționale de Asigurări cu bună știință și toată lumea știe, și nimeni nu face nimic. Este vorba despre modul de codificare a bolilor a unui pacient care se internează în spital.

Citeste si:  Dosar penal în cazul unui jandarm testat pozitiv, care ar fi ascuns că a intrat în contact cu o persoană infectată

Pacientul vine cu apendicită. Dacă scrii în foaie doar apendicită, atunci primești de la Casa Națională de Asigurări, să zicem, 700 de RON. Spitalele știu, doctorii știu și multe spitale au firme angajate care să falsifice diagnosticul pacientului. Aceste firme contractate de managerii de spital îmbolnăvesc pacienții din pix – asta înseamnă că pacientul cu apendicită o să apară și cu hipertensiune arterială și cu cardiopatie ischemică, și cu cefalee, și cu Sindrom dispeptic, și cu obezitate. Asta înseamnă că spitalul va încasa pe acel caz un buget dublu sau triplu de la Casa Națională de Asigurări.

Citeste si:  Bauturile fermentate, comori pentru sanatate

La o atentă verificare a foilor de observație, tratamentele pentru multe boli conexe nu se găsesc. Spitalul falsifică diagnosticul, pacientul este supra-îmbolnăvit, iar Casa Națională plătește mai mulți bani decât ar trebui”, au declarat surse din domeniul medical.

Anul trecut, Direcția Națională Anticorupție anunța trimiterea în judecată a 90 de persoane, pentru decontarea ilegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.

„În dosarul mediatizat prin comunicatele nr. 866 din 31 august 2017, 868 din 01 septembrie 2017, 1034 din 6 noiembrie 2017 și 1040 din 07 noiembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția pentru combaterea corupției au dispus trimiterea în judecată a 90 inculpați (între care persoane din conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a municipiului București și funcționari din aceste instituții), dar și firme de îngrijiri medicale, în legătură cu desfășurarea de activități ilicite prin care sume de bani în valoare de peste 20 milioane lei (4,5 milioane euro) din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (C.S.A.M.B.) au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.

Citeste si:  Fumul de ţigară întăreşte bacteriile şi scade eficienţa sistemului imunitar

sursa bugetul.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata