Proiect de 100 milioane euro

Tribunalul București a decis să respingă cererea de suspendare a Autorizației de Construire și a Certificatului de Urbanism, în baza cărora compania One Mircea Eliade Properties începuse lucrările la proiectul ”One Floreasca City” pe amplasamentul vechii fabrici Automatica. Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală alături de Asociația Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Național și Cultural solicitaseră instanței suspendarea autorizației de construire.

Tribunalul București a respins în totalitate cererea de chemare în judecată, ceea ce echivalează cu faptul că pentru actele atacate nu a fost reținut nici măcar un singur motiv de nelegalitate. Respingerea acestei cereri de suspendare arată că instanța nu a reținut nici existența vreunei ”pagube iminente”.

Citeste si:  Pfizer trece la ofensivă pentru preluare AstraZeneca

Ansamblul, denumit One Floreasca City, presupune trei componente integrate: fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A – One Tower – și trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade. Întreg proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi. Dezvoltatorul a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de metri pătrați și susține că va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investiții în infrastructură.

Citeste si:  TRUST CONAGRO SRL - notificarea deschiderii procedurii de insolvenţă

Acest teren a fost vândut în urmă cu 2 ani de fondul de investiții Global Finance că­tre Auchan și One Uni­ted. Inițial, pe acest amplasament, a funcționat „Hala Ford”, în care erau produse mașini ale brandului american. În 1931, Theodor Davila, fiul dramaturgului Alexandru, autorul lui ”Vlaicu Vodă”, și nepotul lui Carol Davila, fondatorul sistemului sanitar modern, a devenit reprezentantul companiei ”Ford” în România și a construit, în 1935, în Floreasca, o hală de montaj pentru automobile de lux. După 1948, în regimul comunist, fabrica a devenit ”Automatica”, acum spațiul fiind în paragină.

Citeste si:  M&S CONSTRUCT DESIGN SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

În noul ansamblu, dezvoltatorii vor să expună și modele de epocă ale mărcii Ford, unele produse în perioada interbelică la București. One United Properties dezvoltă complexuri rezidențiale exclusiviste în centrul și nordul Capitalei. Compania are în construcție proiecte rezidențiale care totalizează aproximativ 300 de apartamente.

sursa profit.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata