Romania are cea mai scazuta rata de participare la programe de invatare

6

Rata de participare a persoanelor adulte din Uniunea Europeana la programe de invatare pe tot parcursul vietii s-a situat anul trecut la 11,1%, cu 0,2 puncte procentuale peste nivelul din 2017, insa Romania se situeaza pe ultimul loc, cu o rata de participare de doar 0,9%.
Persoanele adulte (cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani) din Uniunea Europeana care participa la programe de invatare pe tot parcursul vietii a crescut gradual din 2015, cand se situa la 10,7%.

Iar cea mai scazuta rata de participare a persoanelor adulte din Uniunea Europeana la programe de invatare pe tot parcursul vietii , inregistra anul trecut in Romania (0,9%), Bulgaria (2,5%), Croatia (2,9%), Slovacia (4%) si Grecia (4,5%), iar cea mai ridicata in Suedia (29,2%), Finlanda (28,5%) si Danemarca (23,5%).

Citeste si:  Cum ne comportăm la grădina zoologică

Obiectivele cuprinse in cadrul strategic pentru cooperarea europeana in domeniul educatiei si formarii profesionale („ET 2020”) prevede ca cel putin 15% din adulti ar trebui sa participe la activitati de invatare pe tot parcursul vietii pana in 2020.
In medie, rata de participare a persoanelor adulte din Uniunea Europeana la programe de invatare pe tot parcursul vietii este mai ridicata in randul femeilor (12,1%) decat in randul barbatilor (10,1%).

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata