Se va destrama Uniunea Europeana?

Dezintegrarea Uniunii Europene in urmatorii 20 de ani este o posibilitate realista in opinia a mai mult de jumatate din electoratul din 11 state membre, printre care si Romania, releva un sondaj de opinie realizat de YouGov si publicat miercuri de cotidianul britanic The Guardian.
Sondajul, realizat la solicitarea grupului de reflectie European Council on Foreign Relations, arata ca in Franta, Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Slovacia, Romania, Grecia, Republica Ceha si Polonia o majoritate din electorat considera ca dezmembrarea blocului comunitar european in 10-20 de ani este o ‘posibilitate realista’.

Datele sunt dezolante mai ales in Franta, unde partidul La Republique En Marche (LREM) se afla in urma formatiunii de extrema-dreapta Adunarea Nationala (RN) in preferintele electoratului pentru alegerile europene din 26 mai din aceasta tara.

58% dintre francezi considera ca este foarte probabil sau destul de probabil ca UE sa se dezintegreze in urmatorii 20 de ani. Insa cea mai mare proportie se inregistreaza in Slovacia (66%).

Citeste si:  Vicepremierul cere partidelor, în special USR, să susțină proiectul „România educată”

Dintre cele 14 state analizate de YouGov, reprezentand 80% dintre locurile din Parlamentul European, doar in Suedia (44%), Danemarca (41%) si Spania (40%) proportia celor care prezic o implozie a UE este mai mica de 50%.

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner