5 tendinţe minimaliste de amenajare a băii în 2019

Foto: https://unsplash.com/photos/90iPlXtsrVA

Chiar dacă baia ocupă cel mai mic spaţiu dintr-o locuinţă, ea nu ar trebui neglijată când vine vorba de amenajarea casei. Dimpotrivă, dacă alegi un design modern pentru baia ta, această încăpere s-ar putea transforma cu totul, iar tu vei fi cu siguranţă cel care se va bucura cel mai mult de rezultatul final.  

 

În prezent, designerii de interior promovează curentul minimalist pentru decorarea băilor, aşa că dacă vrei să afli mai multe despre acest tip de amenajare, îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi:

Valorifică potenţialul spaţiilor de depozitare

Spaţiul din baie este extrem de valoros, dar asta nu înseamnă că trebuie să aglomerezi încăperea cu o mulţime de accesorii şi piese de mobilier. Pentru a păstra senzaţia de spaţiu aerisit, poţi profita de suprafeţele libere, cât mai eficient, cu ajutorul unor dulapuri verticale sau a unor etajere amplasate deasupra toaletei.

 

Creează senzaţia de spaţiu aerisit

Nimeni nu se simte bine într-o baie mică şi înghesuită, aşa că dacă vrei să te bucuri de un confort sporit şi de o atmosferă plăcută, încearcă să renunţi la accesoriile pe care nu le foloseşti zilnic. Cel mai bine ar fi să te rezumi la obiectele de care ai nevoie în fiecare zi, iar pe restul, încearcă să le ascunzi în spaţiile de depozitare.

Păstrează în baie cât mai puţine piese de mobilier, cu forme zvelte și linii simple, fără ornamente. Optează pentru o cabină de duș cu pereți din sticlă securizată transparentă, care nu obturează privirea și contribuie la amplificarea vizuală a spațiului.

 

Citeste si:  Sfaturile parfumierilor: cum alegi aroma care să te reprezinte?

Alege obiecte sanitare moderne pentru o igienă sporită

Dacă îţi doreşti o baie modernă cu influențe minimaliste, vei avea nevoie de accesorii şi de obiecte sanitare performante, care să îţi asigure un confort sporit. Spre exemplu, poţi opta pentru un vas de toaletă cu bideu inclus sau chiar pentru un bideu separat, pentru că acest obiect sanitar îţi asigură o igienă personală mult îmbunătățită. Dacă eşti interesat de un astfel de produs pentru baia ta, pe sensodays.ro găseşti un bideu de calitate, la un preţ avantajos.

 

Foloseşte nuanţe neutre

În general, decoratorii de interior recomandă în baie o cromatică neutră, care include nuanţe de crem, bej, alb şi gri, pentru că acestea sporesc senzaţia de spaţialitate și conferă eleganță încăperii.

 

Citeste si:  Cum îţi alegi cei mai buni pantaloni de lucru !

Alege un singur model de gresie şi faianţă

Dacă vrei să îţi decorezi baia într-un stil minimalist, ai putea opta pentru același model de gresie, atât pentru pardoseală, cât și pentru pereți. Simplitatea este cea care defineşte stilul minimalist, iar lipsa unei demarcații între podea și pereți „păcălește” ochiul și dă senzația unui spațiu mai mare.

Curentul minimalist pune accentul pe iluzia de spaţialitate, aşa că dacă vrei să-ţi decorezi baia în acest stil, va trebui să renunţi la piesele de mobilier voluminoase şi să optezi pentru accesorii cât mai simple. Orientează-te către o cromatică neutră și către echipamente sanitare moderne, către lavoare și vase de toaletă suspendate, și vei obține o baie în tendințe, în care îți va face plăcere să petreci cât mai mult timp.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata