Avon va fi cumpărată de deținătorul The Body Shop cu 2 miliarde de dolari

27

Grupul de cosmetice brazilian Natura, care deţine deja The Body Shop şi Aesop, a anunţat că achiziţionează distribuitorul de produse cosmetice Avon, cu 2 miliarde de dolari.

Acţionarii Natura urmează să deţină 76% din viitoarea companie, care va avea venituri anuale de peste 10 miliarde de dolari. Acordul va crea cea de-a patra companie de cosmetice din lume.
Noua companie va deţine 3.200 de magazine din întreaga lume, cu o prezenţă în 100 de ţări.

Compania Avon se străduieşte să-şi modernizeze afacerile globale în ultimii ani, deoarece modelul de vânzări door-to-door a devenit mai puţin popular în era internetului.
În 2016, compania a declarat că îşi mută sediul de la New York în Marea Britanie, dar şi reducerea a 2.500 de locuri de muncă în întreaga lume, ca parte a unui plan de redresare.
În acelaşi timp, Avon şi-a vândut operaţiunile din SUA către fondul de investiţii Cerberus.
În luna aprilie, LG Household & Health Care a fost de acord să achiziţioneze atât acţiunile Avon, cât şi cele ale Cerberus în afacerea din SUA.

Citeste si:  Autoritatea de reglementare din Marea Britanie oferă depășirea instalației de investiții energetice de 40 miliarde de lire sterline

Potrivit analiştilor de la Brasil Plural, Natura , cu un model de afaceri similar, „urmăreşte obiectivul de a deveni un brand global”, dar a avertizat că va trebui să investească în mod semnificativ în operaţiunile lui Avon în Brazilia. Avon are deja 2,2 milioane de consultanţi de marketing direct în Brazilia.

sursa digi24.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata