SpaceX a atras de la investitori o finanțare de peste 1 miliard de dolari în ultimele șase luni

2

SpaceX a atras de la investitori fonduri în valoare de peste 1 miliard de dolari, în ultimele șase luni, în cadrul planurilor de lansare a serviciului de internet de mare viteză cu ajutorul unei constelații de sateliți, numit Starlink.

A atras 486,2 milioane de dolari printr-o ofertă de acțiuni, începând din decembrie 2018 și alte 535,7 milioane de dolari prin intermediul unei alte oferte care a început în aprilie, potrivit declarațiilor depuse la autoritatea de reglementare financiară. Compania care produce și lansează rachete spațiale a amplasat 60 de sateliți mici pe orbita joasă a Pământului, destinați noului serviciu de internet Starlink al lui Musk.

Citeste si:  Disponibilizarea muncitorilor de la Bechtel, amânată

Antreprenorul miliardar consideră că serviciul de internet Starlink poate fi o sursă importantă de venituri pentru SpaceX, ale cărei venituri din servicii de lansare ar urma să atingă aproximativ 3 miliarde de dolari pe an.
Musk a declarat că va fi nevoie de încă 12 lansări de câte 60 de sateliți, pentru ca aceștia să poată furniza servicii de internet la nivel mondial. În prezent, serviciul Starlink a fost autorizat doar în Statele Unite.

sursa profit.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata