Cum îngrijim grădina vara aceasta?

5

Temperaturile ridicate ne dau semne că vara este aproape. Și dacă ai norocul să te bucuri de o grădina plină de verdeață unde să-ți petreci zilele toride de vară, vei avea nevoie de ustensile specifice pentru a o îngriji cum se cuvine. Astfel, te vei bucura de un spațiu liniștit, curat și adorat de toți membrii familiei.

Este foarte important să ai în gospodărie utilajele necesare pentru a te ajuta să îngrijești pomii sau grădina, mai ușor, mai eficient și mai rapid. Printre aceste utilaje se numără și pompa de stropit pentru grădină.

Activitatea de stropit este una primordială și vitală în îngrijirea unui spațiu verde, a unei grădini de mai mari dimensiuni sau livezi. Pentru a efectua acest proces în cele mai bune condiții, ai la dispoziție un aparat special, pompa de stropit.

Alegerea unei pompe de stropit bună va fi un real ajutor în mică ta grădină, putând efectua stropiri eficiente astfel încât vei putea aplica de fiecare dată tratamentele necesare care luptă împotriva dăunătorilor sau protejează planta de acțiunea violentă a factorilor externi precum ploaia acidă sau razele de soare. Fie că ai o livadă cu pomi fructiferi, viță de vie sau o grădină cu legume sau flori, stropirile se recomandă a fi efectuate în mod regulat pentru a evita apariția diferitelor boli, așa că ai grijă să le stropești corect. Așadar, dacă ai în plan achiziționarea unui astfel de dispozitiv, trebuie să analizezi unii indicatori de performanță indispensabili pentru buna funcționare a unui astfel de aparat.

Citeste si:  Gardul electric, o investiție cu multiple avantaje pentru orice fermier

Cum alegi o pompă de stropit bună?

 

Atunci când vrei să alegi o pompă de stropit bună pentru grădina ta, e indicat să ai în vedere câteva aspecte și să analizezi în mod concret nevoile gospodăriei tale. Dacă suprafața gospodăriei tale este mai mare, atunci și frecvența de folosire a unei pompe va fi mai mare.

Principalele tipuri de pompe de stropit existente în acest moment pe piață, în funcție de modul de manevrare, sunt pompa manuală și pompa electrică.

O pompă de stropit grădina trebuie aleasă și în funcție de capacitate rezervorului de substanțe. Pe piața de referință vei găși pompe de stropit la prețuri competitive cu rezervoare de diferite mărimi. Vei găși rezervoare de la 1 litru până la 15 litri astfel că, înainte de a lua o decizie definitivă în privința unui model, trebuie să indentifici clar problema cu care te confrunți și să cunoști substanța pe care trebuie să o diluezi.

Citeste si:  Cele Mai Bune Masini de Gaurit cu Coloana

Alte aspecte pe care trebuie să le analizezi sunt durata de autonomie a acumulatorului, capacitatea rezervorului pentru substanțele ce urmează a fi dispersate și numărul de accesorii cu care vine însoțită pompa. Pentru o manevrare și un transport facil, asigură-te că beneficiezi de un sistem de prindere eficient al acesteia.

Oferta de pompe de stropit recomandate pentru grădina ta!

 

  1. Pompă stropit electrică Campion 16 Litri – aceasta este ideală pentru toate tipurile de culturi de sere, livezi cu pomi fructiferi, vie, etc.; este un utilaj mult mai ușor și mai silenț Acumulatorul pompei are o autonomie de aproximativ 25-30 plinuri la o singură încărcare; Bateria de 12V 8A îipermite o autonomie de 9 ore la lucru continuu
  2. Vermorel – Pompă de stropit cu acumulator 12 litri – poate fi folosită la toate tipurile de culturi; cu ajutorul aceasteia poți aplica insecticide lichide fără solvent, erbicide, îngrășământ asupra culturilor; capacitatea de 16 litri; autonomie de 9 ore de funcționare continuă, echivalentul a 25 de plinuri
  3. Vermorel – Pompa de stropit 2 in 1 – manuală și electrică – cu ajutorul căreia poți aplica insecticide lichide fără solvent, erbicide, îngrășământ asupra culturilor; are o capacitate de 18 litri și autonomie de 9 ore de funcționare continuă, echivalentul a 20 de plinuri
  4. HECHT 4005 Pulverizator manual cu acumulator – îl poți folosi cu ușurință în grădini, deoarece are o greutate mică și volum bun de soluție ceea ce înseamnă o autonomie ridicată la o singură umplere; capacitate 5 litri
  5. Pulverizator cu baterie 15 L Hecht – este echipat cu jet de pulverizare reglabil și blocare cu eliberare; capacitate rezervor 15 litri; este ideal pentru grădini având o greutate mică și volum bun de soluție ceea ce înseamnă o autonomie ridicată la o singură umplere;
Citeste si:  6 Sfaturi de Black Friday de la magazinele cu experienta

Indiferent că vrei să cumperi o pompă de stropit ieftină sau una profesională, cea mai bună va fi mereu cea care își va recupera în timp investiția. Asadar, este esential să știi cum să o alegi pe cea mai bună pentru grădina si livada ta!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata