EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,41 RON
(+0.1%)
GBP
5,40 RON
(+0.77%)
CHF
4,54 RON
(+0.55%)
BGN
2,48 RON
(-0.32%)
BYN
1,84 RON
(-0.04%)
CAD
3,19 RON
(-0.07%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,90 RON
(+1.04%)
JPY
0,04 RON
(+0.24%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.54%)

Calitatea furajului are o importanță vitală în producția de lapte

Rumegarea stimulează secreția de bicarbonat împreună cu saliva, care servește la atenuarea scăderii pH-ului ruminal, care are legătură cu consumul de carbohidrați cu fermentabilitate ridicată care declanșează probleme de acidoză. Pe scurt, contribuția fibrelor eficiente ajută la prevenirea problemelor de acidoză legate de consumul de alimentație tipică pentru vaci de producție ridicată.

Furajul ideal

De multe ori specialiștii sunt întrebați care este furajul ideal pentru producția de lapte. Deși răspunsul la această întrebare poate fi foarte variat,  răspunsul poate fi unul foarte simplu. Furajul ideal este cel care permite fermierilor să echilibreze cea mai ieftină dietă cu parametrii pe care îi consideră necesari. În cadrul acestui criteriu,  furajele de porumb este indicat să ofere aceeași energie, fibre și să nu scadă consumul voluntar, în timp ce pentru furajele de lucernă sau de iarbă de secară este indicat, de asemenea, să furnizeze proteine.

Fibre din furaje

Din punct de vedere nutrițional, fibra furajelor este o componentă chimică care este degradată lent în tractul digestiv și numai datorită acțiunii anumitor microorganisme. În plus, deoarece este lent degradată, fibrele limitează consumul voluntar de către animal.

Deoarece fibra este caracterizată de o digestibilitate scăzută, calitatea furajelor este determinată de concentrația fibrei și de compoziția acesteia. Astfel, datorită concentrațiilor scăzute de fibre, anumite furaje de lucernă în stările vegetative pot avea concentrații energetice mai mari decât cele conținute de anumite furaje de porumb.

Pe de altă parte, compoziția fibrei este un alt factor determinant al calității acesteia. Fibra ca atare este o componentă eterogenă formată din trei structuri principale care sunt: ​​hemiceluloză, celuloză și lignină. Spre deosebire de hemiceluloză și celuloză, care fiind carbohidrați au digerabilitate relativ mare, lignina este o componentă cu digerabilitate foarte mică sau neglijabilă. Pe scurt, concentrația de lignină în fibra totală este un factor determinant al calității fibrei.

Deși calitatea fibrei are o mare importanță în digestibilitatea furajelor, este important de subliniat și faptul că are o mare importanță calitatea fibrei din furajele oferite vacilor. Potrivit specialiștilor de la Universitatea din Michigan vacile care consumă diete care conțin furaje de porumb  (cu concentrație scăzută de lignină)  consumă mai multă substanță uscată și pot produce mai mult lapte decât vacile care consumă diete care conțin furaje obișnuite de porumb.

După cum se poate observa, în producția de lapte o importanță vitală o are calitatea furajului. De asemenea, considerăm că pentru a-și menține calitatea, furajele trebuie depozitate în locuri special amenajate.

De exemplu, o bună soluție o reprezintă un tunel arc. Această structură care poate fi acoperită cu tablă ondulată poate fi folosită în agricultură ca depozitiv pentru diferite materiale sau produse.

Această structură de tip arc unic sau arc armat este de tip detașabil cu caracter tranzitoriu. Specialiștii de la compania Due A Srl l-au proiectat și construit pentru a rezista la uzură de frecare datorită vântului. Acesta dispune de armare sudată la cald în părțile de contact dintre folie și tâmplărie.

De asemenea, rezistă la uzura provocată de agenții atmosferici naturali (raze ultraviolete) și a celor poluanți, foarte agresivi (smog, acizi) prezenți în zonele industriale sau cu mult trafic.

Prin urmare, dacă vreți să vă creați o fermă de vaci și să vă bucurați o producție importantă de lapte, țineți cont de sfaturile noastre. În plus, luați legătura cu specialiștii Due A Srl pe Antoniniduea.ro pentru a vă oferi toate detaliile cu privire la tunelul arc de care aveți nevoie pentru a depozita în mod corespunzător furajele pentru animale și nu numai.

Ferma Due A  este pregătită să vă ofere produse și servicii de înaltă calitate, care vă vor ajuta la dezvoltarea afacerii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata