Sfaturi pentru a scăpa de părul facial

 

Aproape toate femeile se luptă cu părul inestetic de pe față. Cu toate că ceara pare a fi cea mai simplă soluție, există însă și alte metode naturale. Acestea costă mult mai puțin și sunt la fel de eficiente. Află și tu acum care sunt acestea.

Părul din anumite zone ale feței este un fenomen obișnuit, însă atunci când acesta crește în exces, pot fi semnele unor afecțiuni ca sindromul ovarelor polichistice, sau dereglări hormonale sau ale glandei suprarenale. În aceste cazuri, aceste probleme pot duce la tumori sau cancer de glandă sau ovare.

Citeste si:  Ce-a făcut capitalismul din cârciumile lui Ceauşescu

Descoperă și tu  idei care te pot scăpa de părul facial, pe care le poți face chiar la tine acasă.

1. Ceara din zahăr

Este o metodă simplă și la fel de ușor de utilizat.

Trebuie doar să adaugi două lingurițe de zahăr granulat (alb sau brun), o linguriță de miere și una de apă. Încălzește cele trei ingrediente pe aragaz sau la microunde timp de 30 de secunde. Lasă amestecul să se răcească.

Cu ajutorul unei spatule, aplică ceara pe zonele cu probleme, în direcția creșterii firelor de păr.

Aplică o bucată de hârtie pentru epilat și trage în direcția opusă creșterii firelor de păr.

Citeste si:  Rubla rusească, la un nou minim record din cauza sancţiunilor impuse de UE şi SUA

La nevoie, repetă procedura.

2. Ceaiul de mentă

Excesul de păr din anumite zone ale feței se datorează hormonilor androgenidin corp. Ceaiul de mentă este o soluție pentru a regla acești hormoni.

Femeile cu hirutism pot fi ajutate în acest caz, conform unui studiu realizat de cercetătorii turci. Acestea au trebuit să consume ceai de mentă de două ori pe zi, în faza foliculară a ciclului menstrual.

Faza foliculară începe din prima zi a ciclului menstrual și durează 14 zile.

3. Suc de lămâie și miere

Sucul de lămâie și mierea ajută la înlăturarea părului de pe față. Sucul de lămâie curăță și exfoliază, iar mierea ajută la înmuierea părului, grație proprietăților sale hidratante. În plus, datorită proprietăţilor antibacteriale şi anti-inflamatorii, pielea nu se va irita. De asemenea, sucul de lămâie va albi pielea și părul.

Citeste si:  Cât costă să construieşti o casă cu trei dormitoare: 70.000 euro

Trebuie să amesteci o linguriță de suc de lămâie și patru lingurițe de miere. Aplică amestecul pe față și lasă 15-20 de minute să acționeze. Folosește un prosop înmuiat în apă caldă pentru a îndepărta masca.

Repetă această procedură de minim două ori pe săptămână, pentru câteva luni.

sursa glow.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata