83 de startup-uri ai programului factory by Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank finanteaza 83 de startup-uri romanesti, in cea de-a doua editie a programului factory by Raiffeisen Bank. Acestea vor primi o finantare in valoare totala de peste 3 milioane de euro. Fata de prima editie, numarul proiectelor castigatoare, dar si valoarea totala a finantarilor s-au triplat, anunta banca printr-un comunicat de presa.

Startup-urile finantate in acest an activeaza in domeniul serviciilor (39%), al productiei (35%), IT&C (13%) sau al educatiei (7%). Dintre castigatori, 74% dintre antreprenori au aplicat pentru finantari care le vor permite sa investeasca in dezvoltarea afacerii lor, in timp ce 26% urmaresc cresterea capitalului de lucru.

Citeste si:  Raiffeisen Bank a amânat ratele pentru mai mult de 25.000 de clienţi

In cadrul competitiei, au fost depuse spre finantare 315 proiecte si au avut loc 127 de interviuri cu antreprenorii.

Din cele 315 proiecte inscrise, 83% provin din mediul urban, iar 17% din mediul rural. Cele mai multe proiecte castigatoare sunt din regiunea Bucuresti-Ilfov si judetele Cluj, Galati, Ialomita si Iasi.

„Antreprenorii aflati la inceput de drum au nevoie, pe langa sustinere financiara, de un partener de incredere pe termen lung, pentru a-si putea pune planurile in aplicare. Tocmai de aceea, in 2018 am lansat factory by Raiffeisen Bank, un program care nu ofera doar finantare antreprenorilor romani, ci le da posibilitatea de a interactiona cu experti care pot sa-i ajute sa inteleaga mai bine etapele prin care trec pentru a-si dezvolta afacerea. Anul acesta am avut de trei ori mai multi aplicanti, fata de prima editie, iar acest lucru ne confirma tendinta de crestere a numarului celor care doresc sa-si schimbe statutul de angajat cu cel de antreprenor”, a declarat Vladimir Kalinov, vicepresedinte retail la Raiffeisen Bank.
Un studiu online realizat pentru Raiffeisen Bank releva faptul ca unul din doi romani isi doreste sa inceapa propria afacere.

Citeste si:  UniCredit a înregistrat pierderi peste aşteptări

„Nu ne-a fost deloc usor sa alegem castigatorii si de aceea am hotarat sa finantam de trei ori mai multe proiecte, fata de editia de anul trecut si fata de ce ne-am propus initial”, a mai spus Vladimir Kalinov.

sursa wall-street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata