EUR
4,84 RON
(-0.08%)
USD
4,11 RON
(-0.78%)
GBP
5,36 RON
(+0.2%)
CHF
4,49 RON
(-0.29%)
BGN
2,48 RON
(-0.66%)
BYN
1,68 RON
(-0.6%)
CAD
3,07 RON
(-0.06%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,95 RON
(-0.26%)
JPY
0,04 RON
(-0.38%)
CZK
0,18 RON
(+0.38%)
INR
0,05 RON
(-0.5%)

5 sfaturi să-ţI protejezi de molii hainele de iarnă

Hainele groase de iarnă dar mai ales cele fabricate din lână pot fi atacate şi distruse de molii dacă nu ştii cum să le protejezi. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont pentru a păstra puloverele, pantalonii, fustele şi jachetele ca noi.

Scoate din când în când hainele la lumină – Ştiai că moliilor nu le place lumina? Scoate o dată pe săptămână, pentru câteva ore, hainele din dulap şi întinde-le pe balcon la aer curat şi lumină. Scutură puloverele şi perie paltonul sau pardesiul.

Foloseşte lavandă şi cedru – Punguţele cu lavandă şi bilele de cedru sunt produse naturale care combat cu succes insectele. Mai mult, nu sunt toxice, miros plăcut şi se găsesc aproape în orice magazin. Uleiul de cedru ucide larvele iar lavanda acţionează ca repelent.

Spală hainele imediat ce s-au murdărit – Nu aştepta să se umple coşul cu ruife murdare pentru a le pune pe toate la spălat! În ceea ce priveşte lâna, trebuie să şti că poate dezvolta molii foarte repede chiar în coşul cu rufe.

Păstrează curăţenia în dulap – dacă aspirăm şi curăţăm doar ce se vede, vom lăsa moliilor colţuri şi crăpături în care se pot înmulţi (colţurile dulapurilor, covorul de sub masă etc). Scoate sertarele dulapurilor şi aspiră-le bine! De asemenea, aspiră covorul şi pe.-o parte şi pe alta. Şi, nu uita să goleşti sacul aspiratorului.

Foloseşte ulei de dafin – tamponează cu puţin ulei de dafin colţurile sertarelor din dulapul cu haine. Acest produs va ţine la distanţă insectele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata